Kosárlabda

2014.10.21. 19:00

Alba Fehérvár-Körmend: revánsot vennének a csarnokavatásért

Szerdán, az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 3. fordulójának a rangadóján, az Alba Fehérvár az ősi rivális Körmendet fogadja. Kedden Brandon Wood játékengedélye még nem állt rendelkezésre.

Matók János

Brandon Wood ismét nagy erőssége lehet az Alba Fehérvárnak

Egy ősi rivális, a Körmend az Alba Fehérvár szerdai ellenfele, a 18 órakor találkozóra nagyon sok szurkoló kíváncsi. Miután csütörtök ünnepnap, Körmendről is rengeteg fanatikus érkezését jelezték, így eleve adott lesz a forró hangulat. Ám 5 vendégdrukker nélkül, akiket kitiltottak a sportlétesítményekből, miután még a Göcsej Kupán összeverekedtek a zalaegerszegi szurkolókkal. A jó hangulathoz elengedhetetlen a hazai nézők, a tábor végig kitartó támogatása, mert a csapat győzelemmel szeretné feledtetni a zalaegerszegi vereséget. No meg Supoláék revánsot akarnak venni a felújított Vodafone Sportcentrum avatásán elszenvedett zakóért.

Mindezeket természetesen Marcel Tenter is tudja.

- Annak örülök, hogy Zalaegerszeg után rövid időn belül megmutathatjuk, hogy jó csapatunk van, és legyőzzük a Körmendet kezdte mondandóját az Alba Fehérvár vezetőedzője. Azért hibáztunk Egerszegen, mert tíz pontos előnyünk birtokában nem játszottunk okosan. Most hazai pályán szeretnénk szurkolóinknak megmutatni, hogy jó játékkal tudunk győzni.

- Ráadásul teljesült az óhaja, hiszen Brandon Wood aláírta a szerződését.

- Egy nagyon ponterős játékossal erősödtünk, s ez fontos tényező. Vele, és Simon Balázzsal kiegészülve még jobbak leszünk. Csak egy irányítóval, esetünkben Tóth Péterrel nagyon nehéz végig játszani egy meccset, hiszen negyven percig mentálisan és fizikálisan is nagy nyomás van rajta. Pedig lényegében egy csapatnak az irányító az agya, neki kell meghoznia a jó döntéseket. Wood és Simon rutinos kosaras, képesek megnyerni a meccseket.

- A négy légiósból egy majd kimarad. Döntött már?

- Még nem, hiszen Wood játékengedélye még nem érkezett meg. De minden meccsen a csapat érdeke a legfontosabb, s ezt a légiósaink is tudják, megértik, hiszen profi sportolók. Az biztos, hogy egy edzőnek nem könnyű döntenie a kimaradó személyéről, de reményeim szerint ez a helyzet nem tart majd sokáig, hiszen Djapát honosítani szeretnénk. Addig a helyzetet türelemmel és profi módon kell megoldani.

- A felkészülési találkozókat és a két bajnokit beszámítva, eddig tizenhét mérkőzésük volt, de sérülések miatt soha nem állt rendelkezésére a komplett csapat.

- Így igaz, de ez a profi sport. Tény, hogy ez megnehezíti a dolgunkat, de gyorsan megjegyzem, nem kell ebből drámát csinálni. Keményen kell eddzeni, és tanulni a hibákból. A mi csapatunk is sok területen képes a fejlődésre, s ezt potenciálisan januártól kamatoztathatjuk.

- A Körmend elleni rangadón mi lesz, mi lehet a győzelem kulcsa?

- Én mindig abban a hozzáállásban hiszek, hogy meg lehet állítani egy lendületes csapatot. Ilyen a Körmend is, ráadásul nagyon sok ponterős játékossal. Amennyiben mi csapatként, és egyénileg is megállítjuk őket, ez lehet a győzelmünk kulcsa.

Kérdésemre Supola Zoltán kijelentette, ugyan megviselte őket kissé az egerszegi vereség, de gyorsan elfelejtették, s csak előre néznek, mert revánsot akarnak venni a Körmenden a csarnokavatóért.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!