Kosárlabda

2015.10.05. 05:05

Shawn Glover hétfőn délután érkezik - A TLI-Alba Fehérvár új játékost igazolt

Székesfehérvár - A tavalyi szezonban a spanyol másodosztályban érdekelt Palma Air Europa együttesében Mallorca szigetén szereplő, 25 esztendős, 201 centiméter magas játékos a TLI-Alba Fehérvár legújabb szerzeménye.

Horog László

A 3-as és 4-es poszton egyaránt bevethető kosaras szülővárosából, Dallasból repül Fehérvárra. Hétfőn, kora délután érkezik, amennyiben a játékengedélyét sikerül elintézni, nem kizárt, hogy szerdán este, Körmenden már ott lesz a parketten, a 18 órakor kezdődő találkozón.

- Shawn Glover meghatározó játékosa volt a mallorcai csapatnak, azt az információt kaptuk róla, hogy a tavalyi idényben a spanyol második vonal MVP-jének választották, ami jó ajánlólevél. A tavalyi szezonban játszott és eredményes volt 3-as és 4-es poszton egyaránt. A 2014-15-ős volt az első idénye Európában, előzőleg az Oral Roberts nevű egyetemen szerepelt, játszott a nyáron szerződtetett légiósunk, Tristan Spurlock ellen is. Október 25-ig itt lesz velünk, próbajátékon, a hónap végén döntünk arról, kínálunk neki egész idényre szóló szerződést, vagy sem. Bízom abban, hogy segítségünkre lesz – közölte Dávid Kornél.

A TLI-Alba Fehérvár szakmai igazgatója elmondta még, a kanadai irányító, Kenny Chery orvosi vizsgálatai befejeződtek, a következő napokban szívspecialisták megnézik a leleteket, majd döntenek arról, hogy a játékos folytathatja karrierjét, vagy sem. A klub vezetői többször elmondták, a játékos egészsége a legfontosabb, nem vállalhatnak semmilyen kockázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!