Spurlock hármasa döntött - Ezúttal a TLI-Alba Fehérvár volt magabiztosabb a pécsi végjátékban

2016. február 26., 21:39 szerző: Horog László fotós: Koppán Viktor
komment
Pécs - A múlt hétvégén a kupa negyeddöntőjében drámai csatában egy ponttal veszített, ezúttal két ponttal nyert az Alba..
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

„Elképzelni nem tudom, hogy ne nyerjünk ma” - közölte a kezdés előtt Halm Rolland, a TLI-Alba Fehérvár kosarasainak ügyvezetője. Majd hozzátette, azzal, hogy a hazaiak irányítója, Nelson nem állhat rendelkezésre, nagyban nőttek a látogatók esélyei. A fehérváriak masszívan pozitív, míg a hazaiak erősen negatív mérleggel várták a péntek esti randevút, az első kosarat Myles dobta, erre Bíró azonnal felelt. Megint Myles köszönt be, ezúttal messzebbről, aztán Pearson is feliratkozott a pontszerző közé, majd a félpályánál labdát szerzett, indított, Myles pedig zsákolt. Két és fél perc telt el, 2-9 állt a táblán, Csirke Ferenc, a házigazdák szakvezetője azonnal időt kért. Nem sok sikerrel, Chery ziccert dobott, aztán ezt tette Popadic is (4-11). Békésen csordogált a találkozó, Walker triplájával közelebb lopózott a házigazda, sőt újabb hármasa nyomán már lőtávolon belülre érkezett, 10-12.

Pearson sapkát kapott, de azonnal javított középtávolról. Csorvási, Supola és Simon érkezett a parkettre, előbbi, a center távoli kísérlete nem ért célt, aztán Myles is leült pihenni, Filipovics váltotta. Popadic betörés után volt eredményes, aztán kintről (15-16), a látványos, hazai feltámadást látva Dzunic Branislav azonnal kikérte első idejét. Spurlock dobása nem ült, Simon elvesztette a labdát, majd hibázott Supola is, de a házigazdák is sokat rontottak. Bödör és Popadic azonban nem, átvette a vezetést a Pécs, 20-16. Filipovics távolról volt eredményes, Spurlock zsákolt és ziccert dobott fordult a kocka, 20-23-mal zárult az első játékrész. Budimir nem kegyelmezett, Simon azonnal válaszolt, Dzunic pedig pályára küldte a legújabb vendégmunkást, Wright-ot. Azonnal személyi hibával nyitott, Budimirt állította meg ütemkéséssel. Simon helyett Chery irányított, Budimir hármasára Supola rögtön válaszolt (28-31), Wright pedig büntetőből megszerezte első pontját. Chery pontjai nyomán hirtelen ellépett a TLI-Alba (30-38), azonnal időt kért Csirke. Wright zsákolt, majd távolabbról is betalált, Czukor és Popadic hármasával próbálta tartani a lépést a vendéglátó, 39-42. Budimir hármasát Dzunic időkérése követte, a félidőben 44-45 állt az eredményjelzőn.

Ryan Pearson (labdával) 23 pontjával kulcsfontosságú szerepet vállalt az Alba pécsi győzelméből

Pearson, Csorvási és Spurlock pontjai nyugtatóan hatottak a vendégoldalon (44-52), Horti jóvoltából közelebb jött a Panthers, azonban Cherynek köszönhetően ismét meglépett a vendég, 49-58. Mindkét oldalon sok volt a pontatlan dobás, Pearson viszont kétszer, közelről nem hibázott (51-65), Csirke az azonnali időkérésben látta a megoldást. Horti még inkább aktivizálta magát, Budimir és Czukor is csatlakozott mellé, zsinórban 16 pontot szereztek a déliek és átvették a vezetést 67-65. Wright pontjai zárták a harmadik negyedet, a záró periódust pedig Horti kosara nyitotta. Simont Chery váltotta, Popadic betalált, Pearson, Myles és Chery nem (73-70), Dzunic időt kért. Chery kétpontosa célt ért, miként Popadic duplája is. Spurlock egalizált kintről, majd Budimir róla dobott hármast. Budimir, Bíró és Chery is eredményes volt (84-80), Pearson révén egy pontra zárkózott a Fehérvár, a zárás előtt Csirke kikérte utolsó idejét. Pearson két büntetőt dobhatott, mindkettő sikeres volt, 84-85. Budimir ziccere is, Dzunic a vége előtt 12 másodperccel időt kért, a dudaszó előtt pedig Spurlock sikeres triplát dobott, rendkívüli izgalmak közepette nyert az Alba, 86-88.

PVSK-Pannonpower-TLI-Alba Fehérvár 86-88 (20-23, 24-22, 23-23, 19-20)

Pécs, 800 néző. V: Benczur T., Török R., Minár

PÉCS: Walker 6/6, POPADIC 21/9, Bíró 6, BUDIMIR 28/18, HORTI 13. Csere: Harazin, Bödör 2, CZUKOR 8/3, Demeter 2. Edző: Csirke Ferenc

FEHÉRVÁR: CHERY 15/3, Myles 9/3, PEARSON 23, SPURLOCK 17/9, Lóránt 1. Csere: Simon B. 2, Csorvási 5, Supola 4/3, Filipovics 3/3, WRIGHT 9. Edző: Dzunic Branislav

Kipontozódott: Harazin (37. p.)

 Horog László

2016. február 26., 21:39 szerző: Horog László fotós: Koppán Viktor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...