Kosárlabda

2015.01.30. 19:47

Szent István Kupa: menetel a döntő felé a Real és az U 16-os válogatott

A Dávid Kornél KA csapata túltette magát a Bayern elleni vereség okozta sokkon, és helyenként bíztató teljesítményt nyújtva nagy csatára késztette az Oaklands együttesét.

Káldor András

A torna 2. napjának nyitó mérkőzésén a Cibona Zagreb csapata különösebb megerőltetés nélkül győzte le a spanyol CB Lucentum Alicante együttesét 74-48 - ra.

A második összecsapáson már a Dávid Kornél KA csapatának szurkolhattak azok a diákok, akik kilátogattak a Vodafone Sportcentrumba. A fehérváriak soros ellenfele az Oacklands College gárdája volt. Némileg agresszívebben kezdtek az angolok, de Zöldi Márton triplája után még reménykedhettek a fehérváriak abban, hogy nem ismételődhet meg az előző napon a Bayern München ellen elszenvedett nagy különbségű vereség. Az első tíz percben, az Oacklands inkább egyéni játékot erőltetve betörésekkel operált, főként Jordan Mighty révén. Az iramra nem lehetett panasz, a DKKA jól védekezett, igaz támadásban már nem voltak ennyire hatékonyak. Ahogy telt az idő egyre inkább érvényesültek a britek, és gyorsan tízpontos előnyt kovácsoltak. (10-20). A rendkívül agilis Zöldi kosaraival ugyan megkísérelt közelebb férkőzni ellenfeléhez a DKKA, de ez csupán hat pont erejéig sikerült (18-24). A szünet után kiegyenlített küzdelmet láthattunk, és megint csak Zöldi jóvoltából kerültek lőtávolba (31-34), és olyannyira jól ment a folytatásban, hogy a harmadik negyedet meg is nyerte az Akadémia. A záró tíz percben a kékek pillanatok alatt tízre növelték vezetésüket, és ez lényegében előre vetítette győzelmüket. A Vasastól kölcsönkapott Zöldi ennek ellenére nem volt szomorú. – Tegnaphoz képest a hozzáállásunk jobb volt. Teljes mértékben túltettük magunkat a vereségen, és egy sokkal idősebb csapat ellen egy aránylag jó eredményt értünk el. – mondta a 24 pontot elért irányító.

Dávid Kornél KA – Oaklands C. Wolves 49-66 (9-13, 12-19, 14-10, 14-24)

DKKA: Takács Milán 7/6, Heinrich 6, Csernavölgyi 2, Pávay 3, Kökényes 2. Csere: Zöldi 24/9, Takács Martin 1, Takács Á., Pálinkás A. 2, Pálinkás T. 2, Kisari, Zborai. Edző: Kertész Zsolt

Oaklands: Baka 15, Walshe 7, Mighty 16, Gastaldi 8/3, Walker 3. Csere: Daniels 10, Scott 5/3, Ramsdale 2, Tarjhay 6/6, Pool 5, Tabanar, Miles 4. Edző: Lee Ryan

A nap másik két mérkőzésén a magyar U 16-os válogatott 83-70-re győzött a címvédő Partizán Beograd ellen, akik második vereségüket könyvelték el, míg a záró összecsapáson a nagy csatában 73-66-ra diadalmaskodott a Real Madrid a Bayern München felett.  Mindkét győztes nagy lépést tett a fináléba jutás felé.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!