Kosárlabda

2014.08.15. 18:00

Szerb center érkezett

Székesfehérvár - A magyar felmenőkkel is rendelkező center, Dalibor Djapa az Alba Fehérvár kosárlabda-csapatának az új játékosa.

Matók János

A 30 éves, rutinos középjátékos a legújabb igazolásunk, Dalibor Djapa több európai bajnokságban megfordult már. A 205 centi magas, 115 kilós center Szlovéniában (Geoplin Slovan), Olaszországban (Vanoli CR), Ukrajnában (SC Kryvbas), majd az utóbbi két évben Romániában játszott (U-Banca TR, Rovinari). Marcel Tenter jól ismeri, s miután jó véleménye van róla, örül a leigazolásának.

Dalibor, az Alba új centere (Fotó: csenergia.ro)

Tapasztalt játékos, érti a játékot és a kulcspillanatokban gólt tud dobni. 4-es és 5-ös poszton is használható, szerintem Simon Balázzsal jól tud majd együtt játszani. Támadásban és védekezésben is hasznos, eddig csak ellenfélként ismertem meg, és mindig nehéz dolgunk volt vele - jellemezte a magyar felmenőkkel is rendelkező kosarast az Alba Fehérvár vezetőedzője. Dalibor Djapa hamarosan bekapcsolódik a csapat felkészülésébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!