Kosárlabda

2014.10.07. 17:20

Szerda 19 óra: az Alba Fehérvár a Real Madriddal játszik

Székesfehérvár - Elérkezett a várva várt nap, szerdán 19 órakor kezdődik a Vodafone Sportcentrumban az Alba Fehérvár Real Madrid férfi kosárlabda mérkőzés. A hazaiaknál pályára lép a közönség kedvenc Brandon Wood, akinek a szerődtetése a héten eldőlhet.

Matók János

A főszervezőknek, Molnár Tamásnak és Balogh Tamásnak, a Sportopus Kft.-nek, és nem utolsó sorban a fehérvári önkormányzat, valamint a támogatók önzetlenségének köszönhetően, 29 év után ismét Székesfehérváron láthatjuk a Real Madridot. Igaz, most nem a futballisták, hanem a kosárlabda sportágban szintén világhírű csapat teszi tiszteletét a királyok városában.

Brandon Wood szívesen visszatérne az Alba Fehérvár csapatához, hiszen jól érezte magát. Fotó: Koppán Viktor

A spanyol királyi gárda – a delegáció vezetője a klub generál menedzsere, Juan Carlos Sánchez, miután a legendás futballista, Emilio Butragueno klubigazgató hivatalos úton Kolumbiában tartózkodik – 12.30-kor száll le a Liszt Ferenc Repülőtéren, majd azonnal Felcsútra utazik, ahol megtekintik a Puskás Ferenc kiállítást és a Pancho Arénát. Azt követően, 15 óra körül érkeznek Fehérvárra, a Hotel Magyar Királyba, ahol az általuk előre kért étkezésben részesülnek: zöldség leves, csirke, saláta, joghurt italok, friss gyümölcsök, sütemények szerepelnek a listán. A részletes szerződés szerint, 16.30-kor megtekintik a Seuso kiállítást, majd Cser-Palkovics András polgármester fogadásán vesznek részt, s 18 órakor érkeznek a Vodafone Sportcentrumba. Ahol már 14 órakor elkezdődik a program, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a Baja U14-es csapatának a mérkőzésével. A kiürítés után, a csarnok kapuit 16 órakor nyitják meg a nézők előtt, akik előbb egy U18-as meccset láthatnak, aztán 18.05-től show jellegű látvány, 18.15-től a bemelegítés, majd 18.45-től az Alba Fehérvár és a Real Madrid játékosainak a bemutatása következik, s 19 órakor elkezdődik a várva várt gála. A várhatóan igazi élményt nyújtó, közönség szórakoztató mérkőzés után, a királyi gárda 22 órakor távozik Fehérvárról a Liszt Ferenc Repülőtérre, s onnan Madridba utazik.

A szervezők információi a nézők számára: parkolás a mérkőzés napján az Inter Spar parkolóban lehetséges. Kérik a nézőket, hogy a jegyükön szereplő bejáraton közelítsék meg a csarnokot, ez a beléptetés és szektorbeosztás végett fontos. Az állójeggyel rendelkezők a kijelölt bejáraton való bejutást követően a csarnokban már körben, szabadon közlekedhetnek és bárhová állhatnak. Csupán a bejáratok arányos terheltsége miatt vannak szétbontva az állójegyek beléptetései. A mérkőzésre lehetőleg időben érkezzenek meg a nagy érdeklődésre való tekintettel. A mérkőzés alatt fényképezni szabad, de „profi" fényképezőgép használatát kérik mellőzni. A mérkőzés ideje alatt a nézőtéri büfék üzemelnek, a csarnok kávézója viszont nem. A mérkőzés alatt és a meccs után a pályára lépni tilos!

Ami pedig a találkozót illeti, az Alba Fehérvár csapatában pályára lép az előző szezon egyik kedvenc játékosa, Brandon Wood is, aki az elmúlt hetekben a csapattal készült, sőt, a Nyíregyháza elleni edzőmeccsen játszott is. Ennél sokkal árulkodóbb az a tény, hogy az Alba keddi csapatfotózásán is ott volt: vele, és nélküle is készült közös kép. Kérdésemre Halm Rolland szakosztály-igazgató elmondta, hogy Wood szerződtetésére még ezen a héten szeretnének pontot tenni. Amennyiben sikerrel járnak, a vasárnapi bajnoki rajton még akkor sem játszik, hiszen a játékengedélyét addigra nem lehet beszerezni.

– Számunkra nagy megtiszteltetés a Real Madrid ellen játszani. Azt szeretném, hogy a csapatunk bátran lépjen pályára, s függetlenítse magát attól, hogy ki az ellenfél. Hiszen mi is profi csapat vagyunk, s tudunk jól kosarazni – mondta Marcel Tenter, az Alba vezetőedzője.

– Aki követi a kosárlabdát, annak nem kell bemutatni a Real Madridot. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani ezen a gálán, minél jobban megnehezíteni a világhírű csapat dolgát. Sokat tanulhatunk, tovább fejlődhetünk a Real ellen a bajnoki nyitány előtt, ami azért fontosabb lesz számunkra, de nagyon várjuk a szerda estét is – mondta Simon Balázs csapatkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!