Kosárlabda

2016.05.09. 18:25

TLI-Alba: pazar védekezéssel az elődöntőbe

Székesfehérvár – A férfi kosárlabda bajnokság negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén lépett parkettre a Kaposvár KK ellen a TLI-Alba Fehérvár.

Szupkai Gábor

Az első mérkőzésen 98-95-re, míg Kaposváron 87-84-re diadalmaskodott az Alba, így a hétfői esti győzelem már az elődöntős szereplés bebiztosítását jelenthette.

Az már a csarnokba lépve kiderült, hogy Ryan Pearson ebben a mai napon nem segíti a fehérváriakat, a szakállban erős New York-i játékos a lelátóról nézte társai bemelegítését. Amiről úgy tűnt Tristan Spurlock felmentést kapott, de kicsit késve azért ő is előkerült az öltöző mélyéről, bár a sebessége még nem volt az igazi.

A kaposvári Fodor Márton dobta az első kosarat, de rendre válaszolt az Alba, Anthony Myles két hárompontost is dobott, de Spurlock álmossága is láthatóan elmúlt, aki szintén egy hármassal nyitott. A vendégeknél Fodor mellett Hrvoje Paulko volt aktív, ők tartották versenyben a vendégeket, de Luka Markovics és Lóránt Péter is elkezdte a pontgyűjtést, így 21-16-nál időt kért Zoran Kmezic. Amit jobban használt ki a hazai csapat, mert tovább nőtt a különbség, Spurlock zsákolt, majd két támadással később jól megnézte a hárompontos vonalat, egy métert még hátralépett és onnan demoralizált. A Kaposvár Puljko kosaraival faragott egy kicsit a hátrányból, de így is 32-22-nél jött az első szünet.

A rövid pihenő után 8-0-ás rohammal indított a Fehérvár, Kmezic újra időt kért, de ez sem segített. Ebben az időszakban ráadásul csupa magyar játékos passzolgatott a parketten az Alba mezében. Öt perc és öt másodperc után szerezte első pontjait ebben a negyedben a Kaposvár, de ekkor már tetemes volt a hazai előny. 44-24. Jerrel Wright ekkor lépett még csak először pályára, és ő is hozzájárult ahhoz, hogy a nagyszünetre tovább hizlalta a különbséget az Alba, 58-32-es állásnál vonultak öltözőbe a csapatok. Pontosabban csak a kaposváriak, a hazai játékosok a kispadon ülve nézték a DKKA gyerkőceinek játékát a parketten.

A szünet után az Alba ott folytatta ahol abbahagyta, tizenhárom fehérvári pont után voltak csak képesek válaszolni a vendégek, de a következő négy pontszerzés is az Albáé volt. 78-34. Spurlock egy szempillantás alatt két triplát is dobott, a Kaposvár csak a negyed végén volt képes ismét pontokat szerezni, egyre csak nőtt a különbség, a harmadik tíz perc után 89-44 állt az eredményjelzőn, hengerelt az Alba.

A záró játékrész megint hazai pontokkal indult, Kenny Chery célzott pontosan, de az első idei mérkőzését játszó Czirbus József is kosárba talált. Filipovics Márkó és Csorvási Milán szállította ebben a negyedben a fehérvári pontokat, a kaposváriak közül Benke Szilárd érdemelt dicséretet. Az első két mérkőzéssel ellentétben  nagyon könnyen nyert a TLI-Alba (103-57) és készülhet az elődöntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!