Kosárlabda

2015.11.13. 14:23

Tóth Péter súlyos sérülést szenvedett az edzésen

Székesfehérvár – Bár az utóbbi öt meccsét megnyerte, nem a legjobb előjelekkel készül a TLI-Alba a szombat esti, soproni, bajnoki találkozóra.

Horog László

A hangulattal csütörtök estig nem volt baj, azonban az edzésen az irányító Tóth Péter súlyos, hasi sérülést szenvedett. A labdáért folytatott harc során, a palánk alatt ütközött egyik társával. A földre érkezés után már komoly fájdalmakra panaszkodott, állapota az idő múltával pedig egyre rosszabb lett. Kórházba szállították, bélsérülés gyanúja merült fel, a képalkotó eljárásokat – röntgen, ultrahang, CT – követően Varga István sebész főorvos az azonnali műtét mellett döntött, a sportoló vékonybelét megvarrta. Tóth Péter állapota azóta kielégítő. A csapat orvosa, Kovács Ignác figyelemmel kíséri a játékos állapotát, a péntek délelőtt jelentős részét is a sportoló mellett töltötte. A csapat-orvos elmondta, az irányítóra három hónap kihagyás vár, a tervek szerint 7-10 nap múlva elhagyhatja a kórházat.

– Az operáció hatására a fájdalmaim jelentősen enyhültek, bízom abban, hogy februárban már ott lehetek a pályán. Addig is szurkolók a fiúknak, hogy folytassák győzelmi sorozatukat – közölte érdeklődésünkre Tóth Péter. Az irányítóra alighanem fontos szerep hárult volna ezúttal is. Idén januárban remek játékkal és 22/18-as mutatóval járult hozzá a TLI-Alba Fehérvár 85-74-es, bravúros győzelméhez Sopronban. A koronázó városiak előzőleg nem nyerni járták a nyugati hatérszélre, 11 éven át csak vereségek jutottak a kék-fehéreknek. A meccsen Tóth mellett Kromah (21/9) és Kalve (16) nyújtott átlag felettit, a tavalyi szezon végén távoztak a klubtól. Csorvási viszont maradt, ő a télen 10 ponttal jelentkezett Sopronban. A múlt pénteki, PVSK elleni sikernek köszönhetően a gárda ott van a közvetlen élmezőnyben, 5 győzelemmel és 2 vereséggel. A Körmend és a Szombathely áll csak jobb mutatóval, 6 sikerrel és 1 kudarccal, a Paks és a Szolnok ugyanannyiszor nyert és veszített, mint az Alba. A jó erőkből álló Sopron 4-3-as mérleggel rendelkezik, a 6. helyet foglalja el a táblázaton. Legutóbb Jászberényben győztek 100-79-re, a csapatban akadt négy kiugró teljesítmény, Rancic 24, Tóth 22, Tiggs 21, Laroche 13 pontot termelt, a szintén a kezdőben szereplő Bavcic 7 egységgel jelentkezett. A győzelmet extra dobóteljesítményüknek köszönhették. Persze, nem dobnak mindig ilyen jól.

– Nehéz meccs vár ránk, de remélem, sikerül folytatnunk a győzelmi sorozatunkat – közölte Dzunic Branislav, a TLI-Alba vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!