Kosárlabda

2014.11.19. 20:55

Új edzője, Székely Norbert előtt nyert az Alba a MAFC ellen

Székesfehérvár - Néha ugyan görcsösen játszott, de átlépett saját árnyékán a TLI-Alba Fehérvár csapata, és győzött a MAFC ellen a bajnokság 8. fordulójában.

Káldor András

Az időzítés nem volt rossz.

Szerdán délelőtt jelentette be a TLI-Alba Fehérvár vezetősége, hogy erre az idényre szerződést kötöttek Székely Norberttel, aki Marcel Tentert követi a kispadon. A szakember természetesen megtekintette a bajnoki mérkőzést, hivatalosan csütörtöktől irányítja a kék-fehérek szakmai munkáját. A fővárosiak elleni összecsapáson Góbi Henrik edzői pályafutása során először dirigálta a kispadról a kék-fehéreket. Ellenfelük az egyik legpatinásabb magyar kosárlabda csapat volt, Székely Norbert pályája elején, a 2000-01-es szezonban Zsoldos András vezetőedző segítőjeként oroszlánrészt vállalt a egyetemi együttes NB I-be jutásában.

Nagy kérdés volt, hogy ki lesz az, aki ezúttal kimarad az Alba csapatából. Az utóbbi időben ez a hálátlan szerep Dalibor Djapának jutott, ezúttal Brandon Woodnak nem kellett szerelést öltenie. Az amerikai amúgy a mérkőzést megelőző bemelegítés alatt vidáman beszélgetett Székely Norberttel a hazai kispadon. Majd az újdonsült vezetőedző ismerkedett a körülményekkel, karba tett kézzel figyelte a csapatot, a gárda bevonulásánál ott állt Góbi Henrik mellett, és minden játékossal lepacsizott. A szurkolók nagy tapssal köszöntötték, amikor a helyi műsorközlő bemutatta, ő, pedig mindezt mély meghajlással viszonozta.

Cleveland Melvin látványos zsákolása volt az első jele annak, hogy talán felszabadultabban játszhatnak a fehérváriak, mint azt láthattuk a legutóbbi Kaposvár elleni meccsen. A negyed végére ugyan próbálta megközelíteni vendéglátóját a MAFC, de ez csupán rövid fellángolásnak bizonyult. Más kérdés, hogy ettől függetlenül azért csikorogtak a hazai kerekek, így meglehetősen kevésnek tűnt az első tíz percben szerzett 16 találat. A 12. percben vezetett először tíz pont felett az Alba Lassan Kromah duplája után, és bár a vendégek svéd mestere időkéréssel próbált gátat szabni a nagyobb különbségnek, ez csupán néhány sikertelen Alba támadás erejéig valósult meg. Csorvási Milán, ahogy azt már több mérkőzés óta megszokhattuk, sallangmentes játékával a nagyszünetre 12 pontig jutott, igaz ez annak is volt köszönhető, hogy a görög Sztavrosz Toutziarakisz ekkor még nem nagyon serénykedett a saját palánkja alatt. Közeledve a pihenőhöz ismét jött némi hazai hullámvölgy, mely azt eredményezte, hogy lőtávolon belül került a MAFC (36-32). Különösebb változás nem történt a szünet után sem, lassan folydogált a meccs, a szurkolók, bosszankodtak egy-egy kihagyott Albás lehetőség után, akik ennek ellenére tartani, majd növelni tudták tízpontos vezetésüket.

A záró tíz percre eldőltek a fontosabb kérdések, mindössze azért hajtott az Alba, hogy meglegyen a közte húsz . Meglett.

Egy biztos azonban, hogy lesz dolga bőven az új szakvezetőnek, aki Parrish Brown hármasa után azért már mérgében nagyot csapott a levegőbe

TLI-Alba Fehérvár - MAFC 98-73 (16-10, 26-26,
25-15, 31-23)

Székesfehérvár, 1000 néző. V.: Frányó, Boros, Surányi

Fehérvár: Simon B. 3, Kovács Á . 11, KROMAH 22/3, MELVIN 17, CSORVÁSI 16. Csere: Supola 5/3, Juhos 5, DJAPA 19/6, Tóth P. Megbízott edző: Góbi Henrik

MAFC: Misek 4, Lakits, LAKOSA 19/3, Hunter 9/3, Toutziarakisz 12. Csere: BROWN 13/3, Koncz 2, Timkó 2, Szabó T. 2, Mócsán 2, Fekete Cs. 8/6. Vezetőedző: Stefan Timbus

Az eredmény alakulása: 3. p.: 9-4. 6. p.: 12-6. 9. p: 14-10. 12. p.: 22-13. 15. p.: 30-22. 18. p.: 36-32. 22. p.: 46-37. 25. p.: 51-41. 28. p.: 61-46. 32. p.: 70-53. 35. p:
74-62. 38. p.: 88-69.

Székely Norbert korábban a női vonalon ért el sikereket, ötszörös bajnok, ötszörös kupagyőztes, valamint az Euroliga Final Fourban is szerepelt a Sopron csapatával. A női, U20-as válogatottal Eb-ezüstérmet szerzett, valamint kétszer dolgozott a felnőtt, női együttes szövetségi kapitányaként. Az utóbbi másfél évben a férfi utánpótlásban tevékenykedett, a Soproni Tigrisek szakmai igazgatójaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!