Kosárlabda

2014.10.30. 17:17

Új névadó szponzora van a fehérvári kosárlabdacsapatnak

Van bőven törlesztenivalója a csütörtöktől továbbiakban TLI-Alba Fehérvár névvel szereplő együttesnek a listavezető, eddig még makulátlan mérleggel bíró Soproni Sördögök gárdája ellen a pénteken 19 órakor kezdődő bajnokin.

Káldor András

Két éve kereste a fehérvári kosárlabda csapat vezetősége annak a problémának a megoldását, hogy az Albacomp után egy megfelelő névszponzor segítse a gárdát a magasabb célok elérésében. Csütörtökön délután aztán felszállt a fehér füst, és sajtótájékoztató keretében mutatták be Sajni Józsefet, aki TLI Zrt. vezérigazgatójaként Halm Rolland szakosztály-igazgatóval írt alá egy szezonra, de később hosszabbítható opciójú szóló névszponzori szerződést. A csapat neve ezen túl TLI-Alba Fehérvár lesz, és már ez a felirat fog szerepelni az eredményjelző táblán is pénteken este.  Azt, pedig külön örvendetes, hogy Sajni József neve jól cseng kosaras berkekben, hiszen édesapja a Videoton színeiben kosárlabdázott, a családi kötődés is szerepet játszott benne, hogy a TLI vezetője maga is űzte a sportágat. Nem mondhatni, hogy ideális lenne az Alba Fehérvár mérlege a Sopron Sördögök ellen. Azt már évek óta „megszokhatták” az Alba törzsszurkolói, hogy a csapat nem nyerni jár a Hűség városába, de arra kevesen számítottak tavaly, hogy a két csapat nyolc összecsapásából mindössze kettőt fog megnyerni a fehérvári gárda. Pedig így történt, az egy alapszakaszbeli győzelem mellé egy rájátszásbeli siker párosult, a többi meccsen a Sopron diadalmaskodott. Különösen fájó volt, hogy ez a play-off-ban is előfordult, hiszen ez a kék-fehérek számára a búcsút jelentette a további küzdelmektől.

Kétségtelen, hogy az Alba pénteki ellenfele remekül elkapta a fonalat a bajnoki rajtnál, és eddig nem tudtak hibázni. Négy meccsből négyet nyertek, és ezzel a hibátlan mérleggel a tabella második helyén állnak, de csak azért, mert az élen álló Falco KC Szombathely egy meccsel kevesebbet játszott. Ám, ha a fehérváriak folytatják az idei sormintát, akkor ugye egy győzelem következhetne, hiszen hazai pályán, eddig két győzelmet szereztek, más kérdés, hogy ellenkező előjellel zárták két idegenbeli kirándulásukat. Ha megnézzük a Sopron játékosállományát, akkor azzal szembesülhetünk, hogy a magyar a válogatottban is bemutatkozó Jermaine Thomas mellett Ruják András, Dénes Gábor, és a rutinos, sok csatát megélt Trepák Zoltán is biztos pont. És akkor még nem szóltunk a légiósokról, akiket az utóbbi időben ugyan bőszen cserélgettek, de így is meghatározó a játéka a montenegrói Milos Boriszovnak, valamint az amerikai Mario Edwardsnak. Elsősorban centerposzton lehetne őket megfogni, hiszen a 37 esztendős Trepákon kívül jelen állás szerint nincs olyan, aki igazán erős lenne ebben a pozícióban. Egy szónak is száz a vége, most el lehetne kapni a sokak szerint a fehérvári csapat mumusának tartott vendégeket, egyben azonban biztosak lehetnek a kilátogatók, hogy nagy csatára, igaz rangadóra számíthatnak, reményeink szerint hazai sikerrel.  Dávid Kornél klubelnök az új szerződés aláírása bizakodóbban tekintett a találkozó elé.

- Célunk, hogy nemzetközi kupában indulhassunk, ahhoz megfelelő anyagi alapokra van szükség, ennek egyik mérföldköve volt a TLI Zrt.-vel történt megállapodás. Ebben az évben is megvan arra a lehetőség, hogy sikeresek legyünk, ennek egyik első állomása lehetne a Sopron elleni győzelem. Nyernünk kell, hazai pályán ez kötelező, de remélem, hogy a legközelebb már idegenben is hasonlóan szerepelünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!