Kosárlabda

2016.02.12. 20:54

Vereséget szenvedett a DKKA a Partizantól

Székesfehérvár - A rómaiak elleni vereség után a szerbekkel szemben sem tudott nyerni a DKKA a Szent István Kupa második játéknapján, a Partizan győzött.

Horog László

A pénteki versenynapot a magyar válogatott és a Fenerbahce összecsapása nyitotta. A törökök kezdtek jobban, de a mieink gyorsan utolérték őket. Az első negyedet hétpontos, magyar vezetéssel tudták le a felek, aztán a törökök domináltak. Hol a Fener vezetett, hol a mieink, végül az utolsó pillanatokban Somogyi egy triplával döntetlenre hozta a meccset, 75-75. Következett a hosszabbítás, ahol megint a Vasas sportolója kezdte meg a pontgyártást, egy újabb hármassal. Innen pedig a magyar fiatalok már nem engedték ki a kezükből a roppant nehezen megszerzett győzelmet,

Magyarország U16-Fenerbahce Istanbul 82-75 (20-13,17-18,19-21,19-21,7-0).

A nap második találkozóján a Bayern München a Stellazzurra Romával találkozott, a németek az elején domináltak, ám az olaszok gyorsan eszméltek, s már az első félidőben magabiztos előnyt szereztek, amit végig meg is őriztek, megerőltetés nélkül nyertek, 75-58-ra.

A DKKA a Partizan Beograddal mérkőzött, vérmes reményei nem voltak a fehérváriaknak, a vezetőedző, Peresztegi Nagy Ákos a kezdés előtt elmondta, szoros vereséggel kiegyezne. Az első negyedet 17-13-as hazai előnnyel zárták a felek, majd tovább növelte a különbséget a fehérvári gárda, Heinrich is megkezdte a pontgyártást. Időt kért a szerb edző, majd Peresztegi is, ugyanis a vendégek egy pontra feljöttek, 21-20. Rutesic triplájával a vezetést is átvették és folyamatosan növelték előnyüket. Aztán közel jöttek a fehérváriak, a félidőben 31-34-et mutatott a tábla. Fordulás után Csernavölgyi fontos pontjaival egyenlített a DKKA, majd perceken át nem esett találat, a csendet aztán Rutesic törte meg, kintről, 38-41, kisvártatva pedig Bisevac is betalált távolról. Faragott hátrányából a fehérvári brigád, négy pontra közelített, ám a belgrádiak újra megléptek. Pávay triplája zárta a harmadik legyedet (50-57), a zárót pedig Culafic sikeres kísérlete nyitotta. Küzdött a házigazda, igyekezett lépést tartani ám végül könnyedén nyertek a szerbek.

DKKA-Partizan Beograd 59-82 (17-13,14-21,19-23,9-25)

A nívós zsákolóversenyt a római Paul Eboua nyerte a magyar Ralf Martinez előtt.

A szombati napon a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 14 órakor lép pályára a Bayern München ellen, a Vodafone Sportcentrumban. A két győzelemmel rendelkező magyar válogatott pedig 21.15-kor találkozik a Real Madriddal. A közöttes időben a TLI-Alba Fehérvár felnőtt és U20-as együttese vív bajnokit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!