Kosárlabda

2015.03.05. 17:45

Győzelemmel zárná ezt a szakaszt az Alba Fehérvár

Székesfehérvár - Szombaton lesz a férfi kosárlabda NB I A-csoport alapszakaszának a záró fordulója. A TLI-Alba Fehérvár a Falco-Trend Optika KC Szombathely ellen játszik hazai pályán.

Silye Sándor

Az Alba számára a tét a presztízsen túl a nézők visszahódítása lesz, hiszen rövidesen kezdődik a középső kör, ahol ki kell harcolni az 5-9. helyért vívott meccsek során a továbbjutást és a play-offot jelentő három hely egyikét. A Falco, a Pécs, a Fehérvár, a Szeged és a Körmend játszik majd egymás ellen oda-vissza, a 8 forduló után derül ki, hogy kik lesznek a végén fent és kik lent? Mivel viszik az együttesek magukkal az eredményeket, nem mindegy ki nyer szombaton.

- Számunkra minden mérkőzés fontos a csapat építése szempontjából. Amiatt is téttel bír a szombat esti csata, hogy ez is beleszámít abba, hogy a középső kör végén hol végzünk: a 6. vagy a 8. helyen? A Falco erősödött, új játékosai vannak, akik ismeretlenek a számunkra, ilyen Covington és Krstanovic. Nálunk hiányzik Gilchrist és Kromah, bár utóbbi játékára még lehet némi halvány remény. A Falco gyors játékot játszik, a gyorsaságukra kell féket raknunk. Még nem vagyunk jó csapat, de azzá akarunk válni, a következő hetek eldöntik, hogy sikerrel jár az akaratunk, vagy sem? Még nem vagyunk kész, idő nincs, remélem a sérültjeink rendbe jönnek - mondta Székely Norbert, az Alba szakvezetője.

Simon Balázs irányító szerint fontos összecsapás vár rájuk, és mindenképpen győzelemmel akarják zárni az alapszakaszt. A Falcóval a következő hetekben még kétszer játszanak, meg akarják mutatni nekik, hogy jobbak náluk.

- Hullámzóan játszottunk a szezonban, volt, amikor jól játszottunk, aztán néhány pillanat alatt elveszíttetük a fonalat, hibákat követtünk el, és ezt az ellenfél kihasználta. Ezen változtatnunk kell. Beszélgettünk a srácokkal a miértekről. Úgy tűnik, ha jól játszunk megnyugszunk, utána jön a kapkodás, a görcsösség, és a szoros végjátékban máris az ellenfélnél a lélektani plusz. Ezen kell változtatni, és a megszerzett előnyünkkel jobban kell sáfárkodni - vélte az irányító, a csapatkapitány.

Kérdeztem a vezetőedzőt és az irányítót, mivel csalogatják a nézőket a meccsre?

- Azzal, hogy lássák, az utolsó csepp vérünkig küzdünk, hogy tudják, érdemes értünk szorítani. Megmutatjuk: ez a csapat sokkal többre hivatott! - így az edző.

- Kemény mérkőzés lesz, szeretnénk megint olyan játékot produkálni, mint tettük azt a Paks, vagy a Sopron ellen. Ezeken a mérkőzéseken összeszedetten, jól játszottunk. Nagy szükségünk lesz a szurkolók segítségére, a jó hangulatra, mert enélkül nehéz lesz. Bízunk benne, hogy kitartanak a nézők mellettünk - jelentette ki a játékos.

A Falco csapatában pályára lép Doyne, aki tagja volt hajdan az Albának. Szombathelyen 77-62-re nyert a Falco, akkor Martinic 22, Doyne 18, Perl 14 pontot szerzett, a fehérváriak legeredményesebbjei Kromah 15, Juhos 14, Simon 13 voltak.

Jöhet az újabb felvonás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!