Kőszárhegy

2015.04.26. 16:19

Hegymenetbe "kapcsolt" Kőszárhegy

A szép tavaszi időben háromszázan vettek részt a 10. Kőszár-hegymenet szombati programjain. Pihenőparkot avattak.

V. Varga József

A nyitó kerekasztal-beszélgetésen Szász András területfejlesztő és Futó János geológus tartott előadást a falu kialakulásáról, a Dunántúl s a Szár-hegy kőzeteiről. Átadták a Panoráma pihenőparkot, az 1500 négyzetméteres területről csodás kilátás nyílik Mezőföld irányába. A beruházást a hegymenetet is szervező, Együtt Kőszárhegyért Egyesület valósította meg. Borján Péter polgármester elmondta: négy önkormányzati cikluson átível a fejlesztési program.

A Szár-hegy természeti értékeinek védelmében folytatott tevékenységéért önkormányzati elismerést vehetett át Székely Andrásné Mariann szabadbattyáni pedagógus és Szieberth Dénes, a rendező szervezet alapító elnöke. Délután a Szár-hegy élővilágával, geológiai történetével ismerkedhettek a jelenlévők; a játékos tudáspróba mellett a geoláda keresése is izgalmat tartogatott. A szalonnasütés mellett a hölgyek süteményeket kínáltak, terítékre kerültek helyi borok és pálinkák is.

Az idei „hegymenet” résztvevőinek egy nagyobb csoportja a torony lábánál – százak érkeztek a hétvégén a kis településre  (Fotó: Gáspárné Andrea)

A polgármester kiemelte: Gáspár Csaba alpolgármester és felesége, Gáspárné Andrea óvodavezető szívükön viseli a falu és a közösség sorsát, amit külön is köszön . A Szár-hegy védelmében kibontakozó Kőszár-hegymenet és a testület nyitottsága szépen mutatja, mi az önkormányzatiság lényege – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!