Kőszárhegy

2015.07.26. 16:10

Mert a nézését meg a járását – Rozsdás bogrács, merőkanál és tűzijáték Kőszárhegyen

Kőszárhegy – A Rozsdás Bogrács Angyalai melegítőegység koordinátorral és íz kalkulátorral is operáltak. A szabadbattyániak az étel nevét is megkomponálták: rozmaringos csirkemell kertünk zöldségágyán.

V. Varga József

Nagyot szólt a pénteki esti, éjszakai warm up, a közönség ráhangoló koncert- és zenefolyamban elévülhetetlen érdemeket szerzett az I Scream, a Slap, Dj Yoland, valamint Greg Fisher & Joseph Voice. A fiatalok hazajutását megkönnyítendő ezúttal is ingyenes kisbuszjárat indult hajnaltájt a szomszédvárakba.

A szombati falunapon – és egyúttal merőkanál-fesztiválon – aztán felbolydult a főtér, finom ételek és hűvös sörök kényeztették a népeket, a művelődési házban megnyitottak Pesthy Márton fotókiállítását.

Borján Péter polgármester az önkéntesek, a nyári táborozó fiatalok munkáját, a falu összefogását dicsérte. Lelkesek a civilek, az ifjak, teszik a dolgukat, az önkormányzat nem irányítója, hanem kiszolgálója a közösségi folyamatoknak.

Az étel íze mellett a zsűri – Szentes János vezetésével – az állagra, színre, tálalásra is adott pontokat. János egyébiránt megsütötte a falukemencében az első cipókat – az utolsó morzsáig elfogyott mind az öt szakajtónyi.

A főzőverseny első helyét a Kőszárhegyi Nyugdíjasok Baráti Köre érdemelte ki, Strasszer Istvánné Vali csirkeraguja vitte a prímet. A kőrisből faragott vándordíjat a szépkorúak őrzik egy évig, a míves merőkanál és tál Horváth László bútorasztalos keze munkáját dicséri. Második lett a versengésben a Rozsdás Bogrács Angyalai simonos különítmény (csülökpörkölt), harmadik a Vidám Menyecskék csapata (csülkös bableves).

A színpadi produkciók mindenki kedvét szolgálták: muzsikált az Öt-lett, Bódi Csabi, majd Bíró Kriszta énekelt, vígságot hozott a Vidám Menyecskék kabaréjelenete, szívet-lelket pezsdítettek a Happiness bájos táncos lányai, este Vastag Csabának tapsolt, sikoltozott a nagyérdemű. Az egész napos forróságot jól ellenpontozta a széllel érkező lehűlés, a hangulatot viszont tovább forrósította az utcabál csapból is folyó mulatós slágernyitánya, „hogyaszongya”: „Mert a nézését meg a járását...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!