Kőszárhegy

2015.11.29. 15:01

Táncimádók és tűzrőlpattantak Kőszárhegyen

Kőszárhegy – Az alvégi baráti kör tagjai műsoros estebéden látták vendégül környékbeli barátaikat, a finom falatokat tüzes pálinkák és zamatos borok keretezték, a fellépők színes produkciókkal rukkoltak elő.

V. Varga József

A Sárrét kistáj öt települése – Füle, Jenő, Kőszárhegy, Szabadbattyán és Úrhida – a barátságra, a kikapcsolódásra, a szórakozásra szövetkezett. A művelődési háznál szombaton délután, este számos civil szervezet, egyesület, klub tagjai adtak egymásnak randevút. Az estebéd magyaros menüjét a válogatott szakácsok ízletes töltött káposztával is megspékelték, a füleiek csalóka szalonna-tortájának (piskótás, krémes, marcipános) porciózásában Takács István, a vendéglátó baráti kör elnöke az asszonyok segítségét kérte, a jenőiek vagy tucat kuglófot hoztak ajándékba.

Neked írom a dalt! – énekelte az LGT-klasszikust Gáspár Csaba (gitárral). Az 5let együttes a kőszárhegyi és úrhidai vokállal Fotó: V. Varga József

A világot jelentő deszkákon mindenki kitett magáért: ének, zene, tánc, szavalat, paródia sorjázott. A nyitányt a házigazdák sötétben világító pálcikaemberei szolgáltatták, de aztán csak „fény” derült a neontáncosok kilétére. A szabadbattyáni Csíkvár népdalkör, Balázs Lilla Enikő citerakíséretével, alföldi népdalokból kötött színes csokrot; az úrhidai Táncimádó hölgyek sajátos sztriptízt mutattak be, majd levezetésként westerntánccal zártak. A jenői Tűzrőlpattant Menyecskék tréfás, sikamlós dalokat hoztak; a fülei barátfülések családi idillje rekeszizmainkat tette próbára.

A kőszárhegyi Nagy Bálint katonadalokat énekelt; Csontos László keserédes verset tolmácsolt. A kőszárhegyi, battyáni, fehérvári 5let együttes Republic-slágerekkel kényeztetett, végül a vokális-kísérettel felcsendülő Neked írom a dalt! című LGT-klasszikust már velük együtt énekelte a publikum. A fergeteges finálét a baráti körös Kató és Pityesz prezentálta a mulatságok mostanában elmaradhatatlan slágerének paródiájával, „hogyaszongya”: Mert a nézését meg a járását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!