Kulcs

2015.05.26. 16:37

Fekete Istvánra emlékeztek Kulcson

Kulcs - Fekete István író előtt tisztelegtek a róla elnevezett kulcsi általános iskola diákjai és pedagógusai múlt héten. Iskolahét, izgalmas és érdekes programokkal...

Körmendi Erzsébet

Fekete István nevét tíz évvel ezelőtt vette fel a kulcsi általános iskola. Hagyomány, hogy iskolahét keretében egyebek mellett a névadóról is megemlékeznek. Az ünnepi hét múlt hétfőn kezdődött, zenés aerobik és futásból, valamint kerékpározásból álló duatlon vetélkedő várta a tanulókat. A kedd volt a megemlékezés napja, amelyet prózamondó verseny tett még hangulatosabbá. A huszonegy induló mindegyike kapott elismerést a zsűritől, amelynek tagja volt Fekete István, a híres író rokoni leszármazottja. A verseny és a koszorúzás mellett interaktív beszélgetésnek lehettek részesei a tanulók. A neves vendég bemutatta az egyetlen példányban meglévő Tüskevár kéziratot is, majd sok-sok érdekes történetet osztott meg a hallgatósággal az íróról, annak családjáról. Megtudhatták például, hogy Jókai után a legolvasottabb író Fekete István, 9 millió kötete jelent meg 1970 óta. A család átszállíttatta a hamvait a szülőhelyére, Göllére, ahol a sírhelyében mellé temettek Bogáncs kutya földi maradványait is. Ajándékot is kapott az iskola: a cigarettatárcáját, amelyben még a régi Fecske sorakozik, a poharát, amelyből ivott, az íróasztalán lévő vázát, valamint sok-sok könyvet, ahogyan a legutóbbi látogatáskor is.

Az iskolahét folytatásában szerdán bábelőadást láthattak a kicsik, a felsősök pedig a sportpályán kipróbálhatták az air soft-ot, csütörtökön pedig verseny, diszkó zárta a sort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!