Kulcs

2017.06.10. 14:32

Kereszt a Mária úton

Közel száz zarándok és támogató civil részvételével avatták fel szombaton délelőtt Kulcson, az Arany János utcában található keresztet, amely a Mária út egyik fontos állomásai is lett.

Szabó Szabolcs

Jobb Gyula, a település polgármestere lapunknak elmondta, Kulcs számára vallási, kulturális és a közösségépítés szempontjából is fontos a keresztállítás. A Mária zarándok út észak-déli útvonalának egyik központja lehet Kulcs, ezt a jövőben számos egyéb fejlesztéssel és programmal is erősíteni kívánják majd.

Galambos Dénes országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, a jelenlegi világpolitikai helyzetben különleges értéket képvisel a kereszt, amely egyben megtartó erőt is jelent a magyarság számára.

A Siba család portáján található keresztet Bozai Márton plébános atya szentelte fel, az ünnepi műsorban pedig az adonyi Lélekmentő Kórus műsorát hallgathatták a megjelentek. A keresztavatás közös ebéddel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!