Külföld

2009.10.03. 07:38

Egy kanadai kecskesajt a világ legjobbja

Montreal - Egy kanadai kecskesajt, a Cendrillon (Hamupipőke) lett az idén a világ legjobb sajtja.

MTI

A francia ajkú Québec tartományból való, 2005 óta gyártott különlegesség a Kanári-szigeteken rendezett World Cheese Awards 2009 nevű versenyben végzett az élen - közölte a gyártó, az Alexis de Portneuf sajtház.
   

A díjat minden évben a sajt világkongresszuson adják át. Idén a világ minden tájáról érkezett 300 szakértő kóstolt, és választott a világ 34 országából benevezett 2440 termék közül.
   

Az indoklás szerint a győztes sajt hamvas, "savanykás ízű kecskesajt, egy kissé pikáns zamattal, amely idővel intenzívebbé válik".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!