Külföld

2011.07.04. 14:52

Tíz emeletet zuhant egy kínai kislány, túlélte a balesetet

Tíz emeletet zuhant családi otthonuk ablakából és egy arra járó nő karjaiban landolt egy kétéves kínai kislány, akit azóta is kórházban kezelnek.

MTI

A kislány kritikus állapotban volt vasárnap a kórházban, ahol belső vérzéssel és egyéb nem részletezett sérülésekkel kezelték, míg megmentője egy törött bal karral úszta meg az esetet - jelentette a kínai központi televízió és a Hszinhua hírügynökség.
A kelet-kínai Hangcsou (Hangzhou) városában élő Csang Fang-jüre (Zhang Fangyu) a nagymamája vigyázott szombat délután, ám az idős hölgy egy rövid időre elhagyta a család tízedik emeleten lévő lakását.
A szomszédok elmondták, hogy a Niu Niu becenévre hallgató kislány néhány másodpercig megpróbálta tartani magát, majd mikor zuhanni kezdett, a közelben álló Vu Csü-ping (Wu Juping) azonnal lerúgta magáról magas sarkú cipőjét és odarohant elkapni a gyereket.
"Nagyon gyorsan cselekedtem. Láttam rajta, hogy le fog esni, ezért odarohantam és a másodpercek töredéke múlva már le is zuhant" - idézte az asszonyt a televízió.  
A kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) kórház gyermekrészlegének illetékese szerint a röntgen nem mutatott agysérülést a kislánynál, ám a felduzzadt hasüregi rész a belső szervek lehetséges sérüléséről árulkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!