Tomboló tűzvész Portugáliában - Halálos áldozatok

2017. június 18., 15:05 forrás: BBC, MTI
komment
Hatvankettő ember életét vesztette, ötvenkilenc pedig megsérült egy rendkívül heves erdőtűzben a Portugália középső részén található Leiria térségében szombaton.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A legtöbb áldozat menekülés közben vesztette életét, legtöbben a saját autóikban. A sérültek között számos tűzoltó is található - olvasható a BBC oldalán.

"Erdőtüzek tekintetében sajnos kijelenthető, hogy ez a mostani a legnagyobb tragédia, ami az utóbbi időben történt" - közölte Antonio Costa miniszterelnök, majd hozzátette, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekedhet.

A helyi hatóságok három napos nemzeti gyászt rendeltek el vasárnaptól kezdődően.

Minisztériumi források szerint 30 holttestet találtak a saját járműveikben, 17 másik áldozatot pedig közvetlenül a kocsik mellett.

11 másik személy az autópálya közelében lévő faluban vesztette életét.

A továbbra is tomboló, számos falut fenyegető tüzet a rendőrség szerint egy villám okozhatta, amely belecsapott egy fába.

Videó: AFP News Agency Youtube

Az MTI szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megdöbbenéssel értesült a Portugáliában tomboló erdőtüzekről, magyar áldozatról jelenleg nincs tudomása.

A tárca MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében az áll: a lisszaboni magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban áll az ottani hatóságokkal, magyar áldozatról jelenleg nincs tudomásuk.

A KKM őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánva.

2017. június 18., 15:05 forrás: BBC, MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...