Programok

 • cikk kép
  EFOTT Fesztivál 2017 - Velence

  Sean Paul, Hurts, Tinie Tempah, Borgore, Dyro, Flux Pavilion, Vinai, Halott Pénz, Punnany Massif, Wellhello... és még nagyon sokan az idei EFOTT Fesztivál színpadán!

 • cikk kép
  Jól szerepelt a Szabad Színház a seregszemlén

  Június 15. és 18. között harmadik alkalommal rendezték meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozót. Az országos színjátszó seregszemlére a székesfehérvári Szabad Színház is meghívást kapott.

 • cikk kép
  A búcsúzó nyolcadikosok előadása Cecén

  Cece – A Cecei Általános Iskolában nagy hagyománya van a végzős diákok búcsúelőadásának.

 • cikk kép
  Lehet kutyaházzal zenélni? - Interaktív koncert a ráckeresztúri iskolában

  Ráckeresztúr – A tanév utolsó hete a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolában évek óta témahét. Az osztályok projektmódszerrel dolgoznak fel különböző témákat, idén például a közlekedéssel, az egészséges életmóddal, az első világháború centenáriumával, az iskola múltjával és jelenével foglalkoztak a tanulók.

 • cikk kép
  Több műfaj, egységes kép P. Maklári Évától - Könyvbemutató Székesfehérváron

  Székesfehérvár - A Vörösmarty Társaság kiadásában jelent meg P. Maklári Éva első önálló kötete, Falakon kívül címmel. A könyv azért is különleges, mert a szerző illusztrálta saját szövegeit.

 • cikk kép
  Finn vonósnégyes koncertje Székesfehérváron

  SZÉKESFEHÉRVÁR A finn Meri-Lappi vonósnégyes a fehérvári evangélikus templom istentiszteletén szerepelt, majd délután a Városházán tett látogatást.

 • cikk kép
  Petrőczi Éva költőben a mai napig ott él a katicarajongó kislány

  Székesfehérvár - Őszinte hang, önirónia, közvetlen személyiség jellemzi Petrőczi Évát, aki a könyvhét alkalmából rendezett irodalmi esten járt a megyeszékhelyen.

 • cikk kép
  Szerelmes Shakespeare az utolsó órán

  PUSZTASZABOLCS - Gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen a jó pedagógus. Én rátaláltam egyre a pusztaszabolcsi Tánczos Krisztina személyében. Eredetileg legutóbbi elismeréséről terveztem beszélgetést vele, klasszikus interjúra készültem, aztán másként történt minden.

 • cikk kép
  Közösségek és tradíciók - Nem kell aggódniuk az utánpótlás miatt

  Székesfehérvár - Az idén is évadzáró tárlaton mutatkoznak be a megyei művelődési központ szakkörei. Örömhír, hogy manapság a fiatalokat is rabul ejti a kézművesség.

 • cikk kép
  Tátrai Tibor gáznak tartja, hogy a vallás nevében ölik egymást az emberek

  Ateista vagyok és tudom, élem, hogy a rock and roll nem tánc. Felneveltem három gyermeket, nyolc unokám van, szeret az ország, csináltam ötven lemezt és otthon boldogan összejövünk a családdal.

 • cikk kép

  A Múzeumok Éjszakáján emlékeznek az alkotóra

  Aba-Novák unokája már megnyitotta a kiállítást

  Székesfehérvár - Június 16-án, pénteken lett volna a megnyitó, de azt néhány napja lefújták. Ám az eredetileg tervezett időpontban – nem hivatalosan ugyan–, de egy csapat művészetbarát jelenlétében Kováts Kristóf, Aba-Novák Vilmos unokája jelképesen mégis „megnyitotta” a nagyapja művészetét bemutató kiállítást a Csók Képtárban.

 • cikk kép
  Nincs benne semmi hókuszpókusz - Kádas József kapta idén a Vörösmarty Gyűrűt

  Pontos, kidolgozott alakításokat láthattunk tőle, legyen az éppen „fortés” előadás vagy a Vörösmarty Színházban színpadra állított darab.

 • cikk kép
  Legendák jönnek!

  Szombathely - A nyolcvanas évek legendáitól és mulatós muzsikától lesz hangos az Emlékmű-domb július végén három napon át. Jön az Omega, Demjén Ferenc, debütál az Emelet Projekt és a Mágikus Mintha.

 • cikk kép
  Elektronikus bulikkal is erősít az EFOTT

  A műfaj szerelmesei idén igazi elektronikus zenei kavalkádnak lehetnek fültanúi. Július 11. és 17. között ugyanis olyan sztár DJ-k teszik tiszteletüket a Velencei-tónál, mint a gorestep stílus megalkotója, a backstage-be majmot rendelő Borgore, a fiatal feltörekvő holland, Dyro, a legnagyobb külföldi fesztiválokat is meghódító Flux Pavilion és az olasz DJ páros, a Vinai.

 • cikk kép
  Pécs a nyár fénypontja! (x)

  Több mint 10.000 négyzetméternyi felületet festenek meg fénnyel a Zsolnay Fényfesztiválra érkező művészek június 30. és július 2. között, Pécsett! A fénykarnevál felvonulásán felragyog a belvárosban a 25 állomásból álló Fény Útja, amelyen végigsétálva varázslatos fényfestést láthatunk a mediterrán utcákon. A lenyűgöző, európai szinten is ritkaságnak számító látványosságok mellett több mint 100 ingyenes, szabadtéri program várja a látogatókat.

 • cikk kép
  Fogyasszon Ön is gyógyírót! - Mészáros Máté életútja

  SZÉKESFEHÉRVÁR - Ja, a sportszeletes ember! – ugrik be elsőre a reklámból Mészáros Máté, pedig a kitűnő székesfehérvári színész megnevettetett a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlanban is. Most pedig a Parti-Nagy szövegeire épülő monodrámával jött a könyvhétre.

 • cikk kép
  Legyél te is kölyökolvasó! - Országos irodalmi játék általános iskolásoknak

  KECSKEMÉT, SZÉKESFEHÉRVÁR, RÁCKERESZTÚR - A Kecskeméti Katona József Könyvtár, valamint az Informatikai és Könyvtári Szövetség tíz éve minden évben meghirdeti a Legyél te is kölyökolvasó! című országos irodalmi játékot általános iskolás gyerekeknek.

 • cikk kép
  Filmes trükkök részesei lehetünk - Új kiállítás a Korda Filmparkban

  Etyek – A zöld háttérben imbolygó motoron ülve száguldó hősnek érezheti magát, ha már a képernyőt nézi. Ilyen a film, amelyben a számítógépes világ előtt is (csaknem minden) lehetséges volt.

 • cikk kép
  Rönkfeszt, avagy egész héten faragás

  Székesfehérvár - Rönkfeszt címmel Nemzetközi Faszobrász Szimpóziumot rendeznek június 19-e és 25-e között A Szabadművelődés Háza melletti területen.

 • cikk kép
  A markomann háborúig mutatják be a római település történetét

  TÁC-GORSIUM Augusztus végéig látható a régészeti parkban a Pompejiben talált fantasztikus leletekből nyílt tárlat. Ám a közönségnek azt is bemutatják, hogy Pompeji pusztulásával egyidőben miként kezdett el kialakulni az I. századtól Gorsium, Fehérvár római kori elődje.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...