Kultúra

2011.02.22. 19:21

Filmes gyerekek sikere

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Művelődési Központban működő Animono műhely mostanában sikert sikerre halmoz: animációs filmjeiket két fesztiválra is meghívták.

Gábor Gina

 

A  9-10 éves gyerekekből álló alkotócsoport animációs filmeket készít Debreczeni Katalin vezetésével. A műhely filmjei eddig is több hazai és külföldi szemlén vettek  részt. Az Animono  újabb  filmjei közül  kettő - a Hétköznapi Superman, és a Galaktikus kaland - bekerült a III. Gyerekszem Filmfesztivál versenyprogramjába. A fesztivált március 18. és 20.  között rendezik  meg a budapesti Merlin Színházban. A fesztiválra több mint 200 filmet neveztek a magyar és külföldi filmkészítő gyerekek. De az Animono Galaktikus utazás című filmje szerepel az animációs filmek legjelentősebb seregszemléjének versenyprogramjában is: meghívták az AniFest Animációs Filmfesztiválra, amit a Cseh Köztársaságban  rendeznek április végén.   A Galaktikus utazás történetét, figuráit  az animonósok együtt találták ki és valósították meg. A történetben a gyerekek űrutazásra indulnak,  jó és gonosz űrlényekkel egyaránt találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!