Kultúra

2015.06.25. 12:29

A könyvmolyok mestere - Olvasási verseny a polgárdi könyvtárban

Polgárdi - A városi könyvtár harmadik alkalommal szervezte meg a Könyvmolyok mestere elnevezésű olvasási versenyét. A napokban elérkezett az eredményhirdetés.

V. Varga József

Az első díjat a harmadik osztályos (3.b) Rátkai Szabolcs Szilver érdemelte ki, második lett Molnár Hajnalka, harmadik Takács Henrietta. Amint Balassáné Margó könyvtáros elmondta: tizenegy diák emléklapot vehetett át. A díjakat Kozári Erika önkormányzati képviselő, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat vezetője adta át a gyerekeknek.

A győztes tizenöt könyvet olvasott az időszak alatt, kaland- és meseregényeket, köztük például Csukás István: Nyár a szigeten, illetve Nógrádi Gábor: Segítség, ember! című kötetét.

- Nagyon szeretek olvasni! - kezdi Szilver, amikor a könyvekhez való viszonyáról faggatom. - A könyvekből sokat lehet tanulni, és az olvasás egyben jó időtöltés, szórakozás.

Az ifjú legény kedvenc tantárgya a magyar és a rajz, osztályfőnöke Hajdú Istvánné Zsuzsa néni. A fiú nemcsak olvas, hanem ír is. Elárulta, hogy internetes honlapon megjelent novellája a zánkai nyári katonai tábor naplószerűen papírra vetett története. A szülők úgy fogalmaznak szerényen: tőlük sem áll távol a könyv, az irodalom. Rátkai Szilvér és Rátkainé Hardi Brigitta verseket és novellákat ír.

Szilver hűséges könyvtárlátogató. Urambocsá : könyvmoly. Fotó: V. Varga József

- A színházat is szeretem! - folytatja a srác. - Legutóbb a budapesti Játékszínben láttuk a Gombóc Artúr, a nagy utazó és a Primadonnák című darabokat, a Madách Színházban meg a Mary Poppins című musicalt.

Szilver szívesen fejt rejtvényeket, persze kicsit gépezni is szokott, a ház körül pedig a kertészkedésben segédkezik. Már nekilátott Erich Kästner: Emil és a detektívek című ifjúsági regényének, és bele-belelapozott a mostani ajándékkötetbe, Mikó Csaba: Tükörváros titka című kalandregényébe.

- És a nyár hogyan telik? - firtatom.

- Otthon, olvasással! - nevet nagyot, de mindjárt hozzá is teszi: - És persze római vakációval. Mi mással! - jegyzem meg, utalva William Wyler klasszikus mozijára, a Római vakációra. A forgatókönyvek is betűk egymásutánja .

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!