Kultúra

2017.02.03. 19:35

A Döntés: az 1500. látogató

FMH-információ - Kevesebb, mint két héttel a megnyitó után már az 1500. látogatót köszönthették A Döntés című kiállításon. A tárlatvezetésen a polgármester és a múzeumigazgató ajándékcsomaggal várta a szerencsés látogatót.

FMH-információ

A péntek délelőtti tárlatvezetésen Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója adta át a város és a múzeum ajándékcsomagját a székesfehérvári Stoffer Lászlóné Arankának, akit a kiállítás számos fehérvári kötődése vonzott leginkább a tárlatra.

Stoffer Lászlóné Arankát a kiállítás számos fehérvári kötődése vonzotta leginkább a tárlatra: ő volt az 1500. látogató
Fotó: Simon Erika

Az alkotók és a tárlat kurátorának célja, hogy a látogatót erkölcsi és morális döntésre késztessék a szépség, jóság, igazság, szentség vagy a megalkuvásokba kényszerítő vétkek és bűnök kísértése között. Somogyi Győző 127 festménye, valamint Párkányi Raab Péter 66 fotográfiája látható A Döntés című kiállításon. A sötét térben berendezett tárlat egy utazást szimbolizál a hősök dicsősége és a fenevad félhomályban felsejlő 66 képmása között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!