Kultúra

2017.04.10. 18:03

Két művét is felajánlotta a lengyel művész Jan Wajrach - kiállítása a Vörösmarty Társaság termében

Székesfehérvár – A lengyel Jan Wajrach szobrász-és festőművésznek nyílt kiállítása hétfőn délután a Vörösmarty Társaság termében.

Bokros Judit

Székesfehérvár lengyel testvérvárosa, Opole idén ünnepli fennállásának 800. évfordulóját. Ez alkalomból látogattak lengyel vendégek a városba, hogy részt vegyenek a Magyar költészet napjához kapcsolódó és az évfordulóhoz kötődő programokon.

Ezek sorában nyílt meg hétfőn a Vörösmarty Társaság termében Jan Wajrach lengyel szobrász-és festőművész tárlata.

Balról Horváth János és Jan Wajrach a kiállítás megnyitóján
Fotó: Koppán Viktor

Az alkotó viszonylag nagyméretű képeit hozta el, amelyeken elsősorban az őt körülvevő világot, saját életterét ábrázolja a maga eszközeivel. A megnyitón Bobory Zoltán, a társaság elnökének köszöntője után Horváth János faszobrász, festőművész, az opolei emlékoszlop alkotója ajánlotta a közönség figyelmébe a művészt és kiállítást.

A hazánkban először bemutatkozó Jan Wajrach megköszönte a lehetőséget, és két festményt nagylelkűen föl is ajánlott. Az egyiket Székesfehérvár városának, a másikat Bobory Zoltánnak ajándékozta oda.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!