Kultúra

2017.04.07. 17:07

Továbbjutott a Prikulicsok és a Kozma Ferenc Színkör

Székesfehérvár – Megrendezték a XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó megyei fordulóját pénteken a Művészetek Házában.

Laci Patrícia

A Magyar Drámapedagógiai Társaság 26. alkalommal szervezte meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. A rendezvény összesen három fordulóból áll: a megyei, illetve a regionális bemutatók tavasszal lezajlanak, az országos fesztivál pedig nyár elején lesz, várhatóan Pécsett.

Fotó: Molnár Artúr

A Fejér megyei fordulót péntek délelőtt tartották meg a Művészetek Házában. Összesen nyolc csapat lépett a színpadra, sőt, volt olyan ifjú színi társulat is, amely Veszprém megyéből érkezett hozzánk. Elsősorban 6-15 év közötti fiatalok mutatták meg a bennük rejlő színészi képességeiket.

A fiatalok előadását Varju Nándor drámatanár, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökségének tagja, illetve Tóth Szilvia, az egyik művészeti iskola drámatanára zsűrizte.

Fotó: S. Töttő Rita

Arany minősítést kapott a Prikulicsok nevű színjátszócsoport, ők a Hang-Szín-Tér művészeti iskolából érkeztek. A fiatalok Lázár Ervin A legkisebb boszorkány című meséje nyomán adták elő Boszorkánypalánta című előadásukat. Arany minősítésben részesült még a Kozma Ferenc Színkör, a társulat tagjai a Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola tanulói, ők Neil Gaiman Hó, tükör, almák című műve alapján vitték színpadra Hófehérke – egy másik történet című darabjukat.

Mind a két arany minősítést kapó társulat továbbjutott a regionális döntőre, amely a Tolna megyei Dombóváron lesz május 12-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!