Kultúra

2014.11.28. 14:05

A Hattyúk tava a színházban

A balett történelem legnagyobb klasszikusát láthatják a nézők december 13-án a Vörösmarty Színházban.

A közel kétszáz éve alakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A több mint 50 főből álló társulat idén több mint 60 alkalommal lép fel Közép-Európában. Az együttes 2013-ban már látható volt Magyarország pár nagyvárosában, a sikernek köszönhetően most újra megtisztelnek minket jelenlétükkel. A táncművészek szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot, akik csak hosszas előválogatás után lehettek tagjai az együttesnek. A társulat hazai szereplői mellett külföldről (Japán, Grúzia,) érkezett kiváló táncos szólisták működnek közre az együttesben, akik nívós nemzetközi balett versenyeken is bizonyították rátermettségüket.

A társulat a jelen Közép Európa-i turnéja után több éves tengerentúli kötelezettségének tesz eleget. Biztosak lehetünk abban, hogy csodálatos és gigantikus díszletekkel körülvett nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balettelőadás részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Hattyúk tava varázslatos birodalmába. Az előadás Fehérváron a Vörösmarty Színházban látható december 13-án 15 és 19:30 órai kezdettel. Az előadásokra jegyek kaphatók a székesfehérvári ügyfélszolgálati irodában, a megyekártyások kedvezményesen vásárolhatnak belépőjegyet.

 

Címkék#balett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!