Kultúra

2017.05.12. 09:25

A híres német zeneszerző kerékpáron érkezett Mórra

A móri fúvószenekar Kurt Gäble két musicaljét is előadta már. A híres német zeneszerző most az együttes vendége volt.

B. Kiss László

Kurt Gäble neves kortárs német zeneszerző. Azon ritka komponisták közé tartozik, aki fúvószenekarra ír musicalt. Assisi Szent Ferenc és Freude, azaz Boldogság című musicaljét is bemutatták már korábban Acsai Sándor karnagy vezetésével a móri rezesek. A zeneszerző most két napig a móri fúvósok vendége volt. Kurt Gäble nagy sportember, akinek autója sincs. Egy -  több zenésztársával közösen - megteendő maratoni kerékpártúra keretében ejtette  útba Mórt. Fogadta őt a város polgármestere, Fenyves Péter is. A komponista - aki természetesen a kiváló helyi borokat is megízlelte - arra is fölhasználta az alkalmat, hogy a város több idős, sváb lakosával is megismerkedjen.

Kurt Gäble (középen) több muzsikus társaságában, kerékpáron érkezett Mórra Fotó: Hrubos Zsolt

Ez utóbbi találkozás talán nem független attól, hogy Kurt Gäble tervbe vette: újabb,   énekkarra és fúvószenekara írandó művét, melynek témája a svábok betelepítése lesz,  Mór városának ajánlja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!