Kultúra

2015.10.12. 19:09

Spiró György vette át a Színházi Dramaturgok Céhe díját

Hétfőn adták át Spiró Györgynek az évad legjobb magyar drámájáért odaítélt díjat Helló, dr. Mengele! című darabjáért a Rózsavölgyi Szalonban.

A Színházi Dramaturgok Céhe évente, titkos szavazással választja ki az évad legjobb magyar drámáját, amely idén Spiró György Helló, dr. Mengele! című műve lett.

A díjat, amelyet még szeptemberben, a magyar dráma napja alkalmából ítéltek oda, a Rózsavölgyi Szalonban rendezett ünnepségen Lőkös Ildikó, a Színházi Dramaturgok Céhének társelnöke adta át a Kossuth-díjas írónak.

A Helló, doktor Mengele! című darabot a Dramaturg Céh szervezésében a Nyílt Fórum felolvasószínháza keretében láthatta a közönség az előző évi POSZT-on, Hegedűs D. Géza, Kocsis Gergő, Lukáts Andor, Nagy Dániel Viktor, Takács Kati és Tóth Ildikó szereplésével, Lukáts Andor rendezésében.

A darab az idei könyvhétre jelent meg a szerző drámai életműsorozatának hatodik kötetében. Mint a műről a Színházi Dramaturgok Céhének honlapján olvasható, Lénárd Sándor, a darab főszereplője létező személy volt, polihisztor, zsidó orvos, aki a II. világháború előtt és alatt Rómában élt (túl), majd az ötvenes években Brazíliában telepedett le. Pénz- és szenzációéhes, felelőtlen újságírók azzal vádolták meg, hogy ő maga Mengele, az auschwitzi haláltábor hírhedt orvosa .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!