Kultúra

2017.03.21. 21:39

A Nemzeti Színház bemutatja: A rajongók

FMH-információ - A budapesti Nemzeti Színházban vendégszerepel ma és holnap a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

Szabó Zoltán

A Gobbi Hilda Színpadon mutatják be Robert Musil: A rajongók című erős, összetett szövegű, -hangulatú, különleges látványvilágú darabját. A rendező Szikora János. A rajongók ősbemutató volt Magyarországon, 2016-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen készült. A szereplők Lábodi Ádám, Törőcsik Franciska, Varga Lili, Andrássy Máté, Egyed Attila, Kuna Károly, Kerkay Rita, Soltész Rita.

Törőcsik Franciska A rajongók egyik jelenetében Fotó: Horváth Gábor

A szép és érzéki jelmezeket Zoób Kati tervezte.Szikora János mondta a darabról: „...Ritkán került a kezembe olyan mű, ahol az érzéki és a szellemi ilyen szoros szimbiózisban működött volna együtt. Itt soha nem billen el a mérleg, nem lesz belőle perverzió, de nem lesz száraz filozófia sem..."

Morcsányi Géza, az előadás dramaturgja rendkívül jó arányérzékkel, finoman bánt a művel, minden lényeges mozzanat megőrződött, viszont számtalan olyan túlírt mondat hullott ki, amelyek csak olvasva élvezhetők, elmondva követhetetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!