Kultúra

2014.11.25. 20:26

A pillangók szabadok: az egyedülálló színdarab

Székesfehérvár – Országosan egyedülálló esemény lesz a Vörösmarty Színházban december 3-án este: teljesen akadálymentesített előadásra várják a nézőket.

Kocsis Noémi

A pillangók szabadok című Leonard Gershe-darab fehérvári előadásáról tartottak kedden sajtótájékoztatót a színház kávézójában. Szikora János igazgató kifejezte az intézmény törekvését a fogyatékkal élők életének szebbé tételéért, a vak fiú boldogulásáról, önállósági törekvéseiről szóló darabbal. Máhlerné Köfler Anikó, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány elnöke elmondta, az országban úttörőnek számító elő-

adást a vakok és látássérültek számára előzetes színpadbejárással, a hallássérülteknek a színpadon közreműködő jeltolmáccsal, a mozgásukban akadályozottaknak az első sorok átalakításával teszik teljes élménnyé. A Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal közösen szervezett előadás egyik fővédnöke, Spányi Antal megyés püspök elmondta: a városban zajló folyamatos társadalmi érzékenyítő munka kiemelkedő momentuma lesz az előadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!