Kultúra

2014.09.30. 19:09

A Vasalóház mögötti téren rendezik meg a FurfangFesztet

Székesfehérvár – A rendezvény egyik arca, Boros Lajos rádiós, valamint Róth Péter alpolgármester és a szervezők tartottak sajtótájékoztatót a fesztiválról.

Kocsis Noémi

A helyszínen a sajtómunkások tréfás, letéphető cetlikkel találkoztak, amelyekkel jelezhették, a kreativitás melyik ága áll hozzájuk legközelebb. „Terveket szövök” – ez volt Róth Péter választása, „Legyeket preparálok” – szólt Boros Lajosé. Az alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a fehérvári alkotó szellem mutatkozhat meg a kisérleti jellegű rendezvényen, amelyet szintén kisérleti helyszínen, a városi programokba eddig nem nagyon bevont Jávor Ottó téren, egy hatalmas sátorban rendez meg a HírBeleBumm szervező csapata. A rendezvény egyik arca, Boros Lajos, közel 40 találmány és szabadalom – például egy szellemi hagyatékot rendező weboldal – ötletgazdája és tulajdonosa az igazi feltalálók sorsáról is beszélt: ő például saját találmányai nyolcvan százalékát már másoknál is felfedezte. Lapunk kérdésére elmondta: szerencse, megfelelő marketing és „helyzetben levés” is szükséges ahhoz, hogy valaki ma Magyarországon sikeres legyen a szabadalmai által. A szervezők nevében Szöllősi Attila bemutatta a rendezvényt, ismertette a programokat. A FurfangFeszten a színpadi workshopok mellett számos kreatív technikát kipróbálhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!