Kultúra

2016.12.03. 21:35

Abai minősítő – Néptánckincsünk aranyszállal

Aba – A Fejér megyei amatőr néptáncegyüttesek nyolcadik minősítő fesztiválját és találkozóját szombaton rendezték meg a Sárvíz művészeti iskola dísztermében.

V. Varga József

A kupolából függő aranyszál a szívünkön és a lelkünkön keresztül mindannyiunkat összeköt majd a nap végére – jegyezte meg Kossa Lajos polgármester a néptáncos randevú valamennyi résztvevőjét köszöntendő. Teremtő néptánckincsünk megadja az élet ízét, és azt kívánjuk, legyen az édes.

Az abai Sárvíz művészeti iskola néptáncosai a minősítő nyitányán Fotó: V. Varga József

A megyei művelődési központ a Fejér megyei amatőr néptáncegyüttesek nyolcadik minősítő fesztiválját és találkozóját szombaton rendezte meg az abai Sárvíz művészeti iskola dísztermében. Nyolc néptáncegyüttes mutatkozott be, de a nagyérdemű tizennégy produkciónak tapsolhatott.

Alapi, bagi, bodrogközi, jobbágytelki, mezőségi, rábaközi, tyukodi és zempléni táncok sorjáztak; a szakmai zsűri – Majoros Róbert, Szigeti Angéla és Taba Csaba néptáncpedagógus – bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítéssel értékelte az együttesek koreográfiáit.

S valóban, az aranyszál leereszkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!