Kultúra

2015.11.05. 19:22

Ágota átlépett a könyvlapokra

Székesfehérvár – Lapunk korábbi munkatársa, Baranyi Ildikó rendszeresen közölte gyermekmese-sorozatát a FMH-ban. Most megszületett az első kötet, csütörtökön be is mutatta az író.

Kocsis Noémi

Egér Ágota hétről-hétre keveredett különböző kalandokba a Fejér Megyei Hírlap szombati számában, de a nyughatatlan rágcsáló történetei kikívánkoztak a napilapos formából, így megszületett a szerző, Baranyi Ildikó első Ágota-mesekönyve, melyet csütörtökön mutatott be az István Király Általános Iskola kisdiákjainak. Az intézmény könyvtárában a gyerekek már ismerősként meséltek a kisegérről és barátairól, hiszen az órákon is foglalkoztak a mesékkel. Az író, aki korábban rövid ideig lapunk munkatársa is volt, még óvónői munkája során kezdett bele a meseírásba. Mint mondja, nem talált ugyanis olyan jellegű történeteket, amelyek illettek volna az akkor zajló ovis foglalkozásaikhoz.

Ildikót örömmel fogadták a gyerekek, már ismerték a mesét. Fotó: Molnár Artúr

– Az óvodások nagyon sokat segítettek nekem a történet formálásában – emlékszik vissza Ildikó. – Állatszereplőket javasoltak, megbeszéltük, kivel miért történik valami, sok inspirációt kaptam a gyerekektől. Az első kötet után továbbiakat is tervezek, úgy érzem, a meglévő, az újságban is megjelent mesékből legalább 4-5 könyv biztosan kitelne, s már írom a következő meséimet is. Az én mesevilágom a nagyszüleim történeteiből és a nagyon szép gyerekkoromból eredeznek, nyaranként sok időt töltöttem velük, nagy szeretettel emlékszem vissza rájuk.

Egér Ágota kalandjai egyébként nem csak könyvben, de kifestőben is szórakoztatják a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!