Kultúra

2017.06.23. 12:12

Alba Regia Feszt: új helyszín, komoly húzónevek

Székesfehérvár – Az idei Alba Regia Feszt is bővelkedik nagy nevekben: a tervek szerint fellép Harcsa Veronika és itt lesz Borlai Gergő dobos is.

Bokros Judit

A nagy múltú, pár évvel ezelőtt újjá szervezett Alba Regia Fesztet negyedszer rendezik meg idén augusztus 7-9-e között. A háromnapos rendezvényen esténként négy koncert szerepel, főleg a jazz és funk műfajból. A szervezők idén is igényes programot igyekeztek összeállítani, a helyszíneknél pedig újdonság, hogy a nagyszínpad a Bartók Béla téren lesz.

A részletekről a pénteki sajtótájékoztatón beszélt Brájer Éva alpolgármester, Mits Gergő és Vörös Tamás főszervező. Az alpolgármester hangsúlyozta: a város ismét szívesen támogatja a színvonalas, Fehérvár korábbi jelentős jazz életében gyökerező fesztivált. Mits Gergő arról beszélt, hogy minden évben próbálnak méltó programot összeállítani. A fesztivál egyfajta misszió számukra, általa a jazzt, az igényes zenét szeretnék eljuttatni a szélesebb közönséghez. Ehhez most is sikerült komoly színvonalat képviselő előadókat megnyerniük. Ilyen például a United Experience vagy a Mike Gotthard Electric Shock. Utóbbi dobosa a világsztárnak számító Borlai Gergő, aki a legismertebb formációkban játszik, s jelenleg Los Angelesben él. Itt lesz azonban Harcsa Veronika és a Random Trip, valamint más fontos hazai zenekar is.

Vörös Tamás régi emlékeket fölidézve elmondta: újdonság, hogy a fesztivál nagyszínpada újra a Bartók Béla téren kap helyet. Az ötlet a városvezetésnél is jó fogadtatásra talált, s az idei rendezvényen kiderül, alkalmas-e az új helyszín. A téren 400 embert terveznek leültetni, ehhez, valamint a koncertek megrendezéséhez alkalmassá teszik a területet. A környező utcák forgalmi rendje csupán a műsor idejére változik meg – tette hozzá Vörös Tamás, aki kiemelte: minden koncert – a múzeum díszudvarára szervezettek is – ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!