Kultúra

2016.01.12. 18:44

Alkotások négykezesre

Székesfehérvár – Már a múzeum folyosóján jókedvű viháncolás hallatszott, mégsem gyerekcsapatot találtunk a Réber-teremben, hanem vidáman alkotó felnőtteket.

Kocsis Noémi

Jó néhányszor jártunk már fotózni a Hetedhét Játékmúzeum Négykezes kedd című foglalkozás-sorozatán, hiszen több évada megy a széria, de még nem volt olyan, hogy ne önfeledten bütykölő hölgyekbe és urakba, nagymamákba, unokákba botlottunk volna. Néha, mint egy nagy méhkas, úgy zeng a terem, járnak a kezek, készülnek a különleges darabok – hol fonalból, máskor termésekből, papírból, vagy éppen dobozokból... Jókedvű, közösen munkálkodó társaság gyűlik össze ezeken az alkalmakon, az alkotás vágya sokakban megfogalmazódik a hétköznapok során, ez a bővülő csapaton is látszik. A foglalkozásokat visszatérő arcok tartják, kedden például a valószínűleg egyetlen fehérvári férfi makramézó, Fröschl Ferenc és felesége várta a fonalmunkákkal ismerkedőket és a már haladókat egyaránt. Készült virágtartó, edényalátét, sokféle ékszer és még számos szépséges tárgy.

Lelkes hölgyek makraméztak a keddi foglalkozáson is. Fotó: Koppán Viktor

A sorozat keddről-keddre folytatódik: január 19-én 10-12 óra között ismét makramémeglepetések készíthetnek az érdeklődők. Egy hétre rá a dekupázs rejtelmeibe vezet be Richterné Márai Teri, míg az első februári kedden Tolvajné Zalka Éva segít eligazodni a játékos párnák varrásában. De lesz szó újrapapírról és persze húsvéti kreatívkodásról is. A sorozat március végén zár, remélhetőleg csak átmenetileg, az intézményben áprilisban nyitó Réber László – Lázár Ervin tárlat idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!