Kultúra

2016.08.24. 08:31

Aranyat érő zenei megformálás

Székesfehérvár – A Vox Mirabilis Kamarakórus újabb remek szereplésen van túl: egy nemzetközi versenyen aranyérmet szerzett.

Bokros Judit

A fehérvári kórus karnagya, Zemlényi Katica számolt be a részletekről. A kórus a 7. alkalommal megrendezett The bridge of music elnevezésű nemzetközi kórusverseny és fesztiválon szerepelt, amelyet augusztus 19-21. között tartottak a pesti Vigadóban.

Fotó: Zemlényi Katica


A rendezvény fő célja az európai és kínai kultúra találkozása, megismerkedése volt, a közvetítő híd szerepét pedig a zene töltötte be, amelyen keresztül a különböző vallású és kultúrájú emberek megismerhetik egymást. A fesztivál kórusversenyből, műhelymunkából és díjkiosztó gálából állt, a verseny zárásaként közös templomi hálaadó kóruskoncertre is sor került a Belvárosi Plébániatemplomban.

Fotó: Zemlényi Katica

A zsűriben neves karnagyok, karmesterek, professzorok voltak Európából, Ázsiából és Magyarországról. Az elnök, a görög Kodály Konzervatórium és Intézet igazgatója, a fesztivál művészeti vezetője, Michalis Patseas karnagy kiemelte: a székesfehérvári kórus magabiztosan énekel, árnyalt és szép zenei megformálásával kiemelkedett a versenyző kórusok közül.

Fotó: Zemlényi Katica


A megmérettetés – amelyen magyar, európai és kínai kórusok szerepeltek - végén négy arany minősítést osztottak ki. A Vox Mirabilis a legmagasabb pontozással lett a verseny győztese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!