Kultúra

2017.06.09. 19:35

Megnyílt a 88. Ünnepi Könyvhét

Hivatalosan is megnyitották tegnap a 88. Ünnepi Könyvhetet és 16. Gyermekkönyvnapokat. Átadták az idei Vajda János-díjat is.

Szabó Zoltán

A versünnepes fiatalok műsora után Cser-Palkovics András polgármester lépett színpadra. A korábban fellépőkre is utalva jegyezte meg, hogy remélhetőleg az ifjúság meghatározója lesz az idei könyvhétnek, és minél többen ellátogatnak a könyvsátrakhoz. A fehérvári könyvünnep két díszvendége Tari István külhoni, délvidéki, óbecsei költő és L. Simon László író, költő, akik köszöntötték a könyvhét résztvevőit és az olvasókat.

Már hagyomány 2013 óta, hogy a költészet napján, április 11-én a Gárdonyi Géza Művelődési ház és Könyvtár Egyesület és a Vörösmarty Társaság versenyt rendez a helyi költők számára a Vajda János-díjért. Idén a közönség szavazatai alapján Pálfalvi András nyerte a nemes versengést. A szokásoknak megfelelően az ünnepi könyvhéten adták át a győztesnek az oklevelet és a plakettet Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza egyesület elnöke és Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!