Megnyílt a 88. Ünnepi Könyvhét

2017. június 09., 21:35 szerző: Szabó Zoltán
komment
Hivatalosan is megnyitották tegnap a 88. Ünnepi Könyvhetet és 16. Gyermekkönyvnapokat. Átadták az idei Vajda János-díjat is.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A versünnepes fiatalok műsora után Cser-Palkovics András polgármester lépett színpadra. A korábban fellépőkre is utalva jegyezte meg, hogy remélhetőleg az ifjúság meghatározója lesz az idei könyvhétnek, és minél többen ellátogatnak a könyvsátrakhoz. A fehérvári könyvünnep két díszvendége Tari István külhoni, délvidéki, óbecsei költő és L. Simon László író, költő, akik köszöntötték a könyvhét résztvevőit és az olvasókat.

Már hagyomány 2013 óta, hogy a költészet napján, április 11-én a Gárdonyi Géza Művelődési ház és Könyvtár Egyesület és a Vörösmarty Társaság versenyt rendez a helyi költők számára a Vajda János-díjért. Idén a közönség szavazatai alapján Pálfalvi András nyerte a nemes versengést. A szokásoknak megfelelően az ünnepi könyvhéten adták át a győztesnek az oklevelet és a plakettet Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza egyesület elnöke és Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Szabó Zoltán

2017. június 09., 21:35 szerző: Szabó Zoltán

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...