Kultúra

2017.03.21. 17:50

Az erdélyi testvértelepülés, Zselyk alkotói mutatkoznak be munkáikkal

Lajoskomárom - Bianka a festőművészet stílusait idézi, Miklós a pillanat csodáit rögzíti. Közös kiállításuk nyílt a mezőföldi településen.

V. Varga József

Festmény- és fotókiállítást mutatott be a napokban a Lajoskomáromi Történelmi Kör Egyesület. Brici-Kerekes Bianka és Brici-Kerekes Miklós, Lajoskomárom erdélyi testvértelepülésének képviselői hozták el Fejér megyébe alkotásaikat.

Brici-Kerekes Bianka a festészet stílusait idézi

Amint megnyitójában Marikucza Péter, a történelmi kör elnöke kifejtette: Brici-Kerekes Bianka a festőművészet stílusait (a realizmustól a kubizmusig) idézi egyes munkáin. A kompozíciók rejtelmeinek kibontásával, a portrék, az építmények, a tájképek, a csendéletek és az emberi test ábrázolásával keresi saját stílusa kialakítását. Grafikái szénnel készülnek, festményeit - a palettakés és az ecset technikáján keresztül - az akvarell és akril gazdag színeiben láthatjuk.

Brici-Kerekes Miklós fotói a természet élővilágát villantják fel, építményeket és tájképeket ábrázolnak. A pillanat csodáit rögzítve, a vászonra nyomtatott színes és fekete-fehér makró felvételekkel varázsolja el a szemlélőt. Fontos témája az erdélyi Zselyk és Lajoskomárom testvérkapcsolatának megörökítése, fotográfiái maradandó élmények mindenki számára.

Brici-Kerekes Miklós a pillanat csodáit rögzíti Fotó: V. Varga József

A besztercei művész házaspár kiállítása április 14-éig megtekinthető a lajoskomáromi községháza dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!