Kultúra

2017.06.23. 13:40

Szerémy Dániel: „Mindennek volt oka és tanulsága - ezekből áll össze a jelenlegi énem”

ENYING-BALATONBOZSOK Szerémy Dániel neve egy ideje már nemcsak Fejér megyében, de országosan is ismerős lehet sokak számára. Ő az a fiú, aki részt vett a II. Országos Musical Kurzuson, hangját tehetségkutatókban, színészi képességeit pedig több előadásban is megmutatta.

Szanyi-Nagy Judit

- Az eddigi pályám során sok darabban játszhattam már, legyen szó a Szabad Színház színtársulat előadásairól vagy az első kőszínházi szereplésemről kórustagként a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Figaro Házassága című operában - kezdi a közepén Dani, aki már a színészvizsgáján is nagy lehetőséget kapott: - A Shakespeare Színiakadémiánál Fejes Endre darabjában én játszottam a főszereplőt, Viktort - meséli. De kaszkadőrként is dolgozott már, például a Margitszigeti Szabadtéri Színpad Robin Hood musicalben és a Szegedi Szabadtéri Színpad Valahol Európában című darabjában is, ahol mindemellett Sutyi karakterét is ő formálta meg. A híres darabok sora pedig nem ér véget: a Made in Hungariában a komárnói Jókai Színházban lépett fel, de az Átrium Filmszínházban is játszott, az Alföldi Róbert által rendezett Őrült nők ketrecében, „Pici Tilda madárkaként". 2015 óta a Budapesti Operettszínház musical együttesében mutatja meg tehetségét olyan darabokban, mint a Mozart, Rómeó és Júlia, Marie Antoinette, Szépség és a szörnyeteg, Elfújta a szél, Ének az esőben és most a Notre Dame-i toronyőr.

Szerémy Dániel önnön valójában

- Az egyik legizgalmasabb szerepem Németországban, a német nyelvű Szépség és szörnyetegben Lefou karaktere volt. Idegen nyelven játszani nagyobb koncentrációt és pontosságot igényel - meséli. - A legszélsőségesebb szerepem pedig az Őrült nők ketrecében alakított, Pici Tilda nevű madárka volt: transzvesztita sminkben, hosszú, fonott hajú parókában, szoknyában, fűzőben vagy épp csak egy díszes alsónadrágban, tízcentis magassarkúban. Férfiként természetesen egyik sem nélkülözhetetlen kelléke a mindennapjaimnak - mondja nevetve, s hozzáteszi: - Teljes átlényegülést igényel a szerep, és ettől izgalmas: ha a személyiségünktől minél távolabbi karaktert kell megformálni, annál izgalmasabb lesz a feladat. Éppen ezért szeretem, és azért, mert nagyszerű csapattal játszhatok - a főszerepben például Stohl Andrással vagy Józan Lászlóval.

A Szépség és a szörnyeteg németországi turnéján Lefou-ként

Daninak a színház mellett más munkahelyei is voltak már korábban: dolgozott animátorként, sofőrként, személyi edzőként, és vállalt haknikat, fellépéseket is, többek között a Barátok közt című sorozatból ismert Tihanyi-Tóth Csabával és feleségével, Bognár Ritával.

- A biztos pont az életemben a családom - emeli ki -, az a mérhetetlen, őszinte és folytonos, kérdés nélküli támogatás és szeretet, amit tőlük kapok, mindenben segít! És persze a vér kötelez: az öcsém, Szerémy Bátor Zsombor is ismerkedik a színpaddal és az írással...

és Gaston kaszkadőr-dublőreként

Fiatalon is tapasztaltan: színházban, énekben

Az anyák napi versmondásokat vers- és prózamondó, versíróversenyek, színjátszókörök és a fehérvári Szabad Színház színtársulata követte. 2007-ben a Szabó Szilvia által szervezett II. Országos Musical Kurzuson vett részt, olyan mentorokkal, mint Feke Pál és Nagy Sándor. Indult több tévés tehetségkutatóban, valamint a Dunakanyar Hangja énekversenyen is, ahol a legjobb férfi énekes lett, összességében a harmadik helyen végezve. A televízióban egészen a mentorházig jutott, a legjobb 25-be kerülve. A versenyek után több felkérést is kapott, illetve a Dunakanyar Hangjával, Fehér Lilivel közös munkába kezdtek, ami - ahogy fogalmaz - a legnagyobb nyeremény volt számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!