Kultúra

2017.02.21. 21:50

Bemutatták a Boldogság című musicalt Móron

Mór - Az elmúlt hetek talán legkiemelkedőbb eseménye volt a kisvárosban a Boldogság című musical bemutatója.

B. Kiss László

A magyar kultúra előestéjén - elfogadva Mór önkormányzatának és a Városi Közművelődési Közalapítványnak a meghívását - több száz zeneszerető helybeli hallgatta élvezettel a nagyszerű zenei csemegét, a Boldogság című mesemusical előadását. Ez egyben a Móri Ifjúsági Fúvószenekar minősítő hangversenye is volt show kategóriában.

A bemutató fő támogatói Mór Városi Önkormányzat, a Móri Városi Közművelődési Közalapítvány, a Móri Fúvószenei Egyesület, a Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és az előadásnak helyt adó Wekerle Sándor Szabadidőközpont volt. A musical teljes anyagát a Móri Fúvószenei Egyesület tiszteletbeli tagján, Jozef Polsteren keresztül kapta meg a németországi Rundel Zeneműkiadótól, még 2003-ban.

Ezt követően Acsai Sándor, a zenekar karnagya felvette a kapcsolatot a szerzőkkel, és kérte engedélyüket a mű eredeti címen történő bemutatására. Tamaskovics Anikó érdeme, hogy a mű magyar nyelven is felcsendülhetett: a magyarországi ősbemutatót 2005. december 17-én tartották. A mesemusical újbóli bemutatása is jelzi, hogy a zenekar igyekszik tágítani a profilját és más műfajokban is kipróbálja magát mindamellett, hogy a hagyományos fúvószenét sem hanyagolják el. A Móri Ifjúsági Fúvószenekar a múlt év novemberében ismételten minősült német nemzetiségi, illetve koncertfúvós kategóriákban, kiemelt arany diplomákat elérve.

Az sikeres előadást követően egy hatalmas tortával lepte meg a fellépő gyermekeket a Városi Közművelődési Közalapítvány Fotó: Hrubos Zsolt

A musical főszereplői a kereskedő szerepében Gabrieli-Kiss József, a női főszerepben Stirbu Viktória, a mesélőében Furtenbacher Dorina voltak. A musicalban szerepelt az általános iskolások közül kiválogatott, szebbnél szebb hangú énekesekből álló kórus, akiknek betanítója, korrepetitora Tamaskovics Anikó volt. A musical zenei rendezője Acsai Sándor karnagy volt, A Boldogság mesemusical szövegkönyvét újragondolta, átdolgozta és a musicalt rendezte Láposi Réka.

A szombat esti előadás előtt Fenyves Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, .A várva várt siker most sem maradt el, hiszen a zsűri nem vonult el értékelésre, hanem azonnal eredményt hirdetett. Ennek értelmében ismét kiemelt arany minősítést érdemelt ki a zenekar, 98 ponttal.

A zsűri hangsúlyozta, hogy az előadásban rendkívül nagyra értékelte az egyediséget, hiszen csak a móriak játszanak fúvószenekarra írt musicalt az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!