Kultúra

2017.05.22. 18:35

Boros bohémság - A hét végén borünnep és gyermeknap lesz

VELENCE Már pénteken elkezdődik az egész hétvégén át tartó, háromnapos Szent Orbán Borünnep és Bohém Napok.

Szanyi-Nagy Judit

Az egykor nagy hagyománnyal rendelkező rendezvényt tavaly új alapokra helyezték a szervezők, akiknek céljuk, hogy a korábban jól működő hagyományt visszaállítsák az őt megillető helyére. - A bor és az ünnep szorosan összekapcsolódó fogalmak: alig van olyan ünnepünk, amikor ne kerülne az asztalunkra egy kis bor, de a képzőművészeti alkotások, az irodalom és a zeneművek sokasága is a borról szól - mondta Koszti András, Velence polgármestere, aki Bársony Péterrel, a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület elnökével közösen kiemelte, hogy a rendezvény egyfajta minőséget szeretne képviselni, nem pedig a hasonló gasztrofesztiválok tömegébe illeszkedni.

Koszti András polgármester és Bársony Péter a sajtótájékoztatón Fotó: Igari Balázs

Ehhez egész nap szóló jazz zenét biztosítanak a szervezők, akik úgy döntöttek, idén a gyermeknapot is a rendezvény keretén belül tartják meg. Így a nyitott pincék mellett számos gyermekprogramot is kínálnak az esetlegesen családdal érkező vendégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!