Kultúra

2017.07.05. 13:33

Könnyed ismeretszerzés, élmény a Cimbora Táborban

Perkáta - Az olvasást szerető gyerekeknek szervezték meg ismét a Cimbora Tábort, amely mozgalmasan telt.

Bokros Judit

A perkátai könyvtár vezetője, Lászlóné Szabó Edit már negyedszer szervezte meg – önkéntes segítőkkel – helyi fiataloknak a Cimbora Tábort. Mint megtudtuk tőle: szerencsére vannak lelkes, olvasni szerető gyerekek, akiknek érdemes az irodalomhoz kapcsolódó foglalkozásokat tartani év közben és a nyári szünetben is.

A táborozók a Vörösmarty Mihály Könyvtár előtt, ahol izgalmas órákat töltöttek
Fotó: Lászlóné Szabó Edit

A hat napos tábor idén 20 fiatal részvételével kezdődött, végül azonban 25-en lettek. Minden nap kínált valami izgalmas elfoglaltságot, új élményt. A gyerekek a Győry-kastély falai között és szabadtéren is kaptak játékos feladatokat, volt csapatverseny, mesékkel, versekkel lehetett ismerkedni, de táncolás, testmozgás, kézműves foglalkozás is szerepelt a programban, sokszor meghívott vendégekkel. A kirándulás sem maradt el: a biciklitúra alapját irodalmi művek képezték. Az utolsó napon Fehérvárra is ellátogattak, ahol a Vörösmarty Mihály Könyvtárral ismerkedhettek behatóbban, sok-sok nevetés közepette. A tábor tehát az ismeretszerzés mellett bőséges élményt kínált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!