Kultúra

2014.11.23. 14:00

Csókavirág Ördögkerékkel Sárbogárdon

Ikerné Györgyi vezetésével bemutatkoztak a Gúnya népi viseletkészítők, Komendó Gabriella a gyöngyfűzés, Németh Orsi az ékszerkészítés rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket.

V. Varga József

Minden fellépő nyertes – így kezdte összefoglalóját és értékelését Török Sándor koreográfus, zsűrielnök –, hiszen aki ezt a gyönyörű műfajt – magyar néptánchagyományainkat – műveli és őrzi, bizony kincseket tudhat magáénak.

A Fejér megyei amatőr néptáncegyüttesek – Szabadbattyán, Pázmánd, Alap, Lovasberény és Pusztavám után – hatodik alkalommal életre hívott minősítő fesztiválját a sárbogárdi József Attila Művelődési Központban rendezték meg nemrégiben. A maratoni, pezsgő megmérettetést a megyei művelődési központ, a megyei népzenei műhely, Sárbogárd önkormányzata, a városi kulturális egyesület és a Csókavirág egyesület jegyezte.

Az együtteseket és a közönséget Juhász Zsófia, a megyei művelődési központ igazgatója és Sükösd Tamás polgármester köszöntötte. A kilenc formáció tizennyolc produkcióval mutatkozott be a szakmai zsűri értő és figyelő szemei előtt; a zsűri elnökének munkáját Gaschler Beáta és Varga István néptáncpedagógus segítette. Kísért a Babra és a Szedtevette zenekar.

Kiemelt arany minősítést érdemelt a a fergeteges néptáncos randevún a székesfehérvári Ikarus Senior Táncegyüttes és a Nagyvenyimi Táncegyüttes. Arany fokozattal ismerték el a sárbogárdi Sárréti Csókavirág Néptánc Egyesület, a szabadbattyáni Sárrét Néptáncegyüttes és a fehérvári Alba Regia Táncegyesület Senior Csoportja teljesítményét. Ezüst oklevelet kapott az ercsi Zorica Tánccsoport és a lajoskomáromi Ördögkerék Táncegyüttes, bronz fokozatot a Mezőfalvi Néptáncegyüttes. Nem kért minősítést, de az értékelést és az emléklapot örömmel fogadta a dunaföldvári Levendula Alapfokú Művészeti Iskola Gyermektánccsoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!