Kultúra

2017.02.06. 20:22

Diplomaosztó ünnep

Dunaújváros - Diplomák záróvizsga-értesítők és elismerések átadására rendeztek ünnepséget a Dunaújvárosi Egyetemen.

Pekarek János

Jószerencsét! - ezzel a hagyományos bányász-kohász köszöntéssel kezdődött a Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepsége szombaton.

A rendezvény elnökségében ott volt dr. habil András István, az egyetem rektora, Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő.

Kővári Dániel veszi át a diplomáját az ünnepségen

András István rektor köszöntötte a frissen végzett hallgatókat: 212 diák tett záróvizsgát, közülük 128 kapott oklevelet, 31 hallgató kiváló minősítéssel, 6 hallgató kitüntetéssel végzett.

Az ünnepelteket Cserna Gábor polgármester is köszöntötte. Szólt arról: az egyetemet illetően a legnagyobb pozitívum az, hogy 2016. január 1. óta az intézmény már nem főiskolaként, hanem az alkalmazott tudományok egyetemeként működik.

A Pentelei Kurjantók énekkara népdaléneklés közben

Hangsúlyozta, ő és a város önkormányzata támogatja, hogy az egyetem rektora a következő években is András István maradjon. - A rektorok mellett működő kancellári rendszer bevezetése helyes intézkedésnek bizonyult az ország egyetemein, hozzáteszem, e tekintetben Dunaújvárosban van változásra megérett feladatunk - mondta a polgármester.

Zsúfolásig megtelt a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnoka a diplomaátadó ünnepségre szombaton délelőtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!