Kultúra

2017.04.04. 13:56

Dunai Limes - ezt a lapot kézbe kell venni és el kell olvasni!

Hétfőn a megyeszékhelyen is bemutatkozott a Dunaújvárosban alapított Dunai Limes irodalmi és kulturális folyóirat.

Bokros Judit

Az irodalombarát közönség a Királykút Emlékházban ismerkedhetett meg a folyóirat első számával, amelyhez ismert képzőművészeket - például Tábori Csaba, Birkás István - is sikerült megnyerni. Ezzel pedig az alapítók azt is kifejezik: feladatuknak tekintik nem csupán az irodalom, hanem a képzőművészet népszerűsítését is. Egyebek mellett ez is elhangzott az esten, amelyen Bakonyi István irodalomtörténész beszélgetett Pálinkás István alapító főszerkesztővel, György Attila szerzővel, valamint Péntek Imre főmunkatárssal.

Balról Pálinkás István, György Attila és Péntek Imre a fehérvári esten
Fotó: a szerző

A folyóirat megjelenése két havonta várható, már az első számban több Fejér megyei kötődésű író kapott helyet. A lap finanszírozását NKA-pályázat révén oldják meg, illetve egyéb támogató belépése is várható.

Online változat csak annyiban lesz, hogy az írásokból ajánlót készítenek. Ezt a lapot ugyanis kézbe kell venni és el kell olvasni - jegyezte meg Pálinkás István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!