Kultúra

2017.02.25. 17:01

Elkezdődött a nyugdíjas ki-mit-tud

Három egymást követően szombaton lépnek színpadra a Fejér megyei nyugdíjas ki-mit-tud résztvevői. A legjobb produkciókból álló gála március 26-án lesz a Vörösmarty Színházban.

B. Kiss László

Huszonnegyedik alkalommal rendezi meg a fehérvári A Szabadművelődés Háza a Fejér megyei nyugdíjas ki-mit-tud vetélkedőt. Azért így tél végén, mert ilyenkor nem lehet kapálni a kertben, s a szépkorúak jobban ráérnek felkészülni. Az érdeklődés a megmérettetés iránt semmit sem lankadt az évek alatt  - mondta el lapunknak Kiss Dorottya igazgató.

Töretlen a nyugdíjas ki-mit-tud népszerűsége

Az idén ötvenen neveztek maguk készítette tárgyakkal, az ezekből készült kiállítás a gála napjáig tekinthető meg A Szabadművelődős Házában. Az előadói kategóriában csaknem száz produkciót neveztek, a műfaji skála rendkívül változatos, néptánctól a hangszeres bemutatókig, a vermondástól a színpadi jelenetekig terjed. Az előadók három egymást követően szombaton mutatják be produkciójukat a zsűrinek, ma, azaz február 25-én első alkalommal.

Az idős embereket két dolog is inspirálja a részvételre. Egyrészt sokaknak nyugdíjas éveik alatt nyílik csak lehetőségük arra, hogy kibontakoztassák a bennük rejlő tehetséget. A  ki-mit-tud alkalmával  a résztvevők azt is bizonyíthatják, hogy idős koruk ellenére is sok mindenre képesek még.

A színpadi szereplés pedig visszajelzéssel szolgál. Sokan vannak, akik már többedszer vesznek részt a vetélkedőn, ahol minden jelentkező színpadra léphet, és produkciójukon látszik a fejlődés, látszik az, hogy  hasznát vették a zsűri által mondottaknak  - meséli az igazgatónő.

A legjobb produkciók előadói március 26-án, a Vörösmarty Színházban rendezett gálán is a közönség elé léphetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!