Kultúra

2017.07.18. 16:13

Élmény, közösség, alkotás: igaz mesék Kishantoson

A Mezőföld Népfőiskolai Társaság és az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány nyári öko jurtatábort szervez, rendez 8-12 éves gyerekeknek Kishantoson. (Szülői felügyelettel a fiatalabb korosztályt is fogadják.) Az első turnus július 24-étől 28-áig, a második július 31-étől augusztus 4-éig tart.

V. Varga József

A jurtatábor mottója: Védjük együtt a természetet!

Az általános iskolások részére szervezett „környezetbarátkozós” élménytáborban olyan kérdésekre is választ kaphatnak a diákok, hogy mi köze a dinoszauruszoknak a fogkeféhez (fogkrémhez, fogmosáshoz) vagy a kedvenc pulóverünkhöz.

És ami még izgalmas, hogy a tábor ideje alatt a kis környezetvédők jurtákban alhatnak, egy nagy parkban.

A programok sorában a gyerekek közel kerülhetnek a természet csodáihoz. „Meghallgathatják”, megtapasztalják a madarak, a növények, a rovarok, a talaj és a víz meséit. Izgalmas kísérleteket folytatnak, szappant készítenek, agyagoznak.

Megismerkednek a gyógynövényekkel és a fűszernövényekkel, gyógynövényeket gyűjtenek. A tábortűz körül diskurálhatnak, énekelhetnek, szavalhatnak. Kenyeret sütnek kemencében, és sajtot készítenek. Megismerik a komposztálás tudnivalóit, és a hulladék újrahasznosításáról is számos fontos dolgot tudhatnak meg. Ellátogatnak egy tanyára, csillaglesen szembesülnek az égbolt csodáival.

Nyaral a gyerek, zöldül a család! – így tartják, mondják  a kishantosiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!