Kultúra

2017.03.16. 16:49

Enyingi városavató – Kiállítás fotókkal, tárgyi emlékekkel

Enying – Kiállítást nyitottak március 15-én a művelődési házban a huszonöt évvel ezelőtti városavató fotóiból és tárgyi emlékeiből.

V. Varga József

Nemzeti ünnepünk délutánján, Enying várossá avatásának 25 éves évfordulójáról is megemlékeztek. Kató Balázs keramikus – mint a régi idők tanúja – negyedszázada a képviselő-testület tagjaként a szavazatával támogatta a várossá nyilvánítási kérelem elindítását.

Kató Balázs (b) és Viplak Tibor polgármester a kiállításon Fotó: V. Varga József

– Természetesen bennem is felmerült a gondolat: nem korai ez? – emelte ki visszaemlékezésében. – Hiszen egy általunk elképzelt város és az akkori nagyközség között – a gazdasági fejlettséget, infrastruktúrát, utak állapotát, csatornázottságot, közintézményekkel, szolgáltatásokkal való ellátottságot illetően – voltak különbségek. Mégis úgy gondoltuk mindannyian, hogy a kínálkozó lehetőséget meg kell ragadni, hiszen a városi cím is lehet olyan mozgatóerő, ami segíthet pótolni a hiányosságokat, nagyobb önbizalmat ad, és újabb lehetőségeket nyit meg a fejlődéshez a település előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!