Kultúra

2017.09.07. 19:40

Fejér megyéből indult el az egyik nyertes csapat, a The Bluebay Foxes

LETENYE Egyáltalán nem foglalkozunk a stílusi bekategorizálással, s azt sem gondoljuk, hogy feltétlenül magyarul kellene énekelnünk. Egyetlen dologban hiszünk, abban, hogy a jó zene mindig megtalálja a maga közönségét.

Gyuricza Ferenc

Többek között ezt mondta lapunknak Juhász Bálint, a The Bluebay Foxes énekes-gitárosa. A Fejér megyéből származó, de már Budapesten élő zenészek által létrehozott csapat nyerte a Cseh Tamás Program által is támogatott Öröm a zene! tehetségkutató egyik nyugat-dunántúli fordulóját, s ezzel kivívták a jogot, hogy ott lehessenek az októberi Music Expón tartandó döntőn.

- Örülünk ennek a lehetőségnek, ugyanis a The Bluebay Foxes egy fiatal zenekar, ezért igyekszünk minden egyes lehetőséget kihasználni arra, hogy a nevünket ismertebbé tegyük. Erre nagyszerű alkalom lehet ez a tehetségkutató, hiszen a Music Expón játszani igen komoly szakmai presztízs. Bizakodóak vagyunk a döntőt illetően is, hiszen már a tavalyi versenyt is figyelemmel kísértük, s annak a győztese, a Koalabell is hasonló zenét játszik, mint mi.

A The Bluebay Foxes zenekart Juhász Bálint és a dobos Katona András alapította. Ők ketten korábban is játszottak már együtt, így jól ismerték egymás tehetségét, s zenei elköteleződését is. Egyetértettek abban is, hogy mielőtt kilépnek a közönség elé, ütőképesre kell gyúrniuk a produkciót.

- Azt már a kezdettől tudtuk, hogy brit és amerikai hatású gitárzenét fogunk játszani, amit gitárpopnak vagy indie-rocknak neveznek - magyarázta Bálint. - Ehhez négy ember kell, így került mellénk a gitáros Vagyok Zsombor és a basszeros Lőrincz Balázs.

A The Bluebay Foxes vezetője azt is mondja: az indie-rock személyes kedvencük, a műfaj melletti elköteleződésüknek ez az oka. Ha csupán a siker érdekelte volna őket, akkor egészen más irányzatot kellett volna választaniuk.

- Az a zene se nem pop, se nem rock, valahol a kettő között áll - folytatta a gitáros-énekes. - Itthon egyáltalán nem ez a fő trend, a hazai közönség nem is nagyon ismeri ezt a műfajt. Azt is hallottuk már, hogy a gitárzene halott, de bennünket kevésbé érdekelnek az ilyen vélemények.

A The Bluebay Foxes rövidesen egy digitális, három számos E.P.-vel jelentkezik, aminek október 21-én, egy szombati estén a budapesti Kuplungban tartják a bemutatóját, az Esti Kornél előtt. A Fejér megyei kötődésű zenekar bemutatkozó nagylemeze pedig várhatóan jövő év tavaszára készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!